GadgetGear.nl

Test: SanDisk Connect Wireless Flash Drive 16GB


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de SanDisk Connect Wireless Flash Drive 16GB met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede accuprestaties
  • Goed in streamen
  • Mooie app suite
  • Vervangbare Micro-SD kaart
  • Mooie snelheid

The Bad
  • Instructies voor installatie onder Android kunnen duidelijker voor wat betreft de stabiliteit van de verbinding

Tijdens de CES kondigde SanDisk groots haar nieuwe SanDisk Connect lijn aan. De meest opvallende verschijning in deze nieuwe lijn was de Wireless Flash Drive van SanDisk. Op het oog een grote USB stick, maar dan voorzien van interne accu, WiFi en natuurlijk opslag.

Unboxing

De verpakking van de drive bevat naast de drive een klein stukje documentatie om je op weg te helpen. De drive is al half opgeladen, dus je kunt er meteen mee aan de slag. Het enige wat je voor mobiele apparaten nog nodig hebt, is de app. Deze is voor iOS en Android gratis te downloaden.

IMG_9157

Design

Qua design is de Wireless Flash Drive voor mijn gevoel een meesterwerk geworden. Hij heeft een luxe uitstraling met een mooie, grote WiFi knop. Op twee plekken zitten status LED’s in het design verwerkt en de USB poort wordt met een schuif afgeschermd. Het geheel voelt ook degelijk aan. Misschien komt dat door het toegevoegde gewicht van de interne accu.

IMG_9158

Uitvoeringen

SanDisk verkoopt drie uitvoeringen van de Wireless Flash Drive. Het gaat om de 16GB die wij hebben getest, een 32GB uitvoering en een 64GB uitvoering. In alle gevallen gaat het om dezelfde stick. De hoeveelheid opslagruimte wordt bepaald door een Micro-SDHC kaart die erin zit. In ons geval één uit de Ultra lijn met ondersteuning voor UHS-I. In snelheid (gemeten op een PC) levert dit een score op van 16,29 MB/s leessnelheid en 8.75MB/s schrijfsnelheid (gemeten door GoMemory.net).

Installatie

Wij hebben de Wireless Flash Drive getest onder Windows 8 (als gewone stick) en onder diverse Android toestellen. De installatie op Android loopt niet helemaal vloeiend.

Wanneer je de app installeert en de stick aan zet, zal de app zelf naar de stick scannen. In ons geval kwam hij meteen met de melding dat er een firmware update klaar stond. De verbinding met de stick viel echter steeds weg. De app gaf aan dat ik naar een storingsvrij gebied moest. De kuur is echter veel gemakkelijker. Wanneer je naar de WiFi settings van jouw toestel gaat en daar de Wireless Flash Drive aanklikt, krijg je wel een mooie stabiele verbinding.

Screenshot_2014-02-05-18-49-56

WiFi en internet

Nu hoor ik je denken, ik wil helemaal niet apart verbinden met de stick, want dan verlies ik (thuis) mijn WiFi verbinding. Ook dat is gemakkelijk op te lossen. In de settings kun je de stick van WiFi profielen voorzien zoals bij jou thuis. Hierdoor integreert hij naadloos in jouw netwerk en blijft jouw toestel dus ook online. Handig!

Gebruik

Je kunt twee dingen doen met de SanDisk Connect Wireless Flash Drive. Je kunt hem gebruiken om data over te zetten. Gewoon door dingen te up- en downloaden. Zowel de iOS als de Android app bieden hier mogelijkheden voor.

Je kunt echter ook content streamen. Sterker nog, ik kan op drie toestellen tegelijk content vanaf de stick streamen voor de processor in de Wireless Flash Drive het moeilijk krijgt. Hoewel je niets aan streaming hebt als het om office documenten gaat, is het bij muziek, foto’s en films echt ideaal. Dit streamen houdt de stick volgens SanDisk 4 uur vol. Met één apparaat haal ik deze vier uur wel.

Conclusie

De SanDisk Connect Wireless Flash Drive blijkt een bijzonder handige USB stick. Ik gebruik hem al met grote regelmaat om screenshots e.d. van mijn androids naar PC over te zetten. Handig voor bij reviews als deze. Doordat de Micro-SD kaart gemakkelijk vervangbaar is, is deze stick echt enorm handig.

IMG_9155

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten