Test: Kensington Proximo (Starter Kit)

Er zijn van die dingen die je niet kwijt wilt. Denk aan sleutels, maar ook de tas waarin je laptop zit. De Proximo van Kensington levert dan de ideale oplossing. Deze handige gadgets hang je gewoon aan je tas of sleutels en geven alarmen via de telefoon. Wij probeerden het uit.

Unboxing

De Proximo starter kit bevat zpwel een tag als een fob. Daarnaast krijg je er twee CR2032 batterijen bij, een sleutelhanger voor één van de twee en een schroevendraaier om zo de batterijen te kunnen verwisselen.

IMG_9341

Compatibility

Kensington heeft zowel een iOS (download) als een Android (download) app. Het Proximo systeem is afhankelijk van Bluetooth LE en dit zit alleen in de iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S en de nieuwste iPod systemen. Bluetooth SMART zit ook in de laatste generaties Android toestellen, maar helaas laat Kensington alleen installatie op de toestellen van Samsung toe. Ik heb de test dan ook gedaan met de Galaxy Note 12.2. Niet het meest handige toestel voor dagelijks gebruik, maar goed genoeg voor deze test.

Design

De tag is de meest basale uitvoering van de Proximo technologie. De tag bevat een kleine knop aan de onderkant om hem met jouw smartphone te koppelen, een status LED en een kleine speaker om mee alarm te slaan.

IMG_9345

De Fob is al heel wat groter en bevat als extra een grote knop. Deze kun je gebruiken om vanaf de Fob alarm te slaan op je smartphone. Waar je de tag simpelweg in een tas of iets dergelijks stopt, kan de Fob dus perfect aan de sleutelhanger.

IMG_9343

De app

De Proximo app laat je binnen no-time de tag en de fob koppelen. Wanneer de app in koppelmodus staat, hoef je alleen maar de knop van de fob of de tag in te drukken. De koppeling komt meteen tot stand. Dit is één van de vele voordelen van Bluetooth SMART.

Zodra de tags zijn geregistreerd, krijg je een keurig overzicht van de tags en het bereik. Afhankelijk van obstakels is dit doorgaans 3 meter. Je kunt de gevoeligheid zelf in de app aanpassen.

Screenshot

Wat ook handig is, is het definiëren van stille zones. Bijvoorbeeld jouw huis. Wanneer je thuis bent is het helemaal niet gek dat je smartphone en de tag of fob van elkaar worden gescheiden. Bijvoorbeeld omdat je de smartphone op je nachtkastje legt terwijl je jouw tas in de gang hebt staan. Het zou dan onhandig zijn als het alarm af gaat. Je kunt zo meerdere stille zones definiëren. Handig!

Conclusie

Het is erg jammer dat de ondersteuning van Android toestellen nog flink achter loopt. Kensington heeft tot nu toe alleen Samsung toestellen toegang gegeven tot de app terwijl er al vele anderen zijn met Bluetooth SMART aan boord. Dat kan beter. Verder is de installatie lekker snel in zit het geheel goed in elkaar. Een mooi stukje persoonlijke beveiliging.

IMG_9340

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Slim je eigendommen in de gaten houden
  • Goed gebruik Bluetooth SMART

THE BAD

  • Niet alle Androids met Bluetooth SMART hebben toegang tot de app
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram