Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Huawei Ascend G700 (Smartphone)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede accu
  • Prima camera
  • Vlot wisselen tussen apps
  • Erg toegankelijke interface voor beginnende Android gebruikers

THE BAD

  • Magere prestaties op het gebied van gaming
  • Waardeloze headset

Met de Ascend G700 introduceerde Huawei enkele maanden geleden een nieuwe middenklasser onder de dual-SIM Android smartphones. Met een verkoopprijs van rond de €225 geeft Huawei je namelijk een 5 inch 720p HD display en een quad-core chipset.

Unboxing

In de verpakking van de G700 vinden we geen heel spannende uitrusting. Een netstroom adapter, een USB kabel en een headset van zeer magere kwaliteit. Wat mij betreft had de headset er dan ook niet bij gehoeven omdat het de geluidskwaliteit van de G700 teniet doet.

Huawei Ascend G700 Unboxing

Design

Qua design is de Ascend G700 geen heel opvallende verschijning. Het ziet er een beetje uit als de high-end toestellen van ongeveer twee jaar geleden. Praktisch en niet te dik.

Display

Huawei heeft de Ascend G700 uitgerust met een 5 inch IPS display. Met een resolutie van 720×1280 pixels hou je 294 pixels per inch over. Dit is net iets minder dan de 330 pixels per inch op een iPhone 4S.

Qua kijkhoek presteert het scherm niet opvallend. Voor een toestel in deze prijs is de kijkhoek gewoon erg netjes. De Android knoppen zijn als touchknoppen onder het scherm geplaatst en nemen dus geen schermruimte in beslag.

Interface

Huawei heeft forse ingrepen gedaan in de interface van de Ascend G700. Er is ruimte voor vier iconen aan de onderkant van het scherm en je hebt eigenlijk alleen het startscherm. Geen app drawer dus. Gedownloade apps worden automatisch aan het startscherm toegevoegd en kunnen vrij worden versleept. Huawei heeft het toestel ook van een flinke lading widgets voorzien. Natuurlijk kun je jouw eigen launcher installeren om het geheel meer naar eigen hand te zetten.

Specs

De Ascend G700 bevat een quad-core processor die door Huawei op 1.2GHz is geklokt. Onze tests laten zien dat het toestel dit zonder moeite haalt. Daarnaast heeft Huawei er 2 GB aan werkgeheugen in gelegd. Ideaal voor multitasking. Hoewel het toestel erg veel moeite heeft met geavanceerde games, gaat het schakelen tussen apps lekker vlot. Wederom een mooie prestatie als we dit vergelijken met andere toestellen uit dit prijssegment.

Je krijgt van Huawei 8GB aan interne opslagruimte. Daar is effectief ruim 5GB van over wanneer je het toestel in gebruik neemt. Er is een MicroSD slot aanwezig waardoor je zelf opslagruimte bij kunt prikken. Prima dus.

Qua draadloos beschikt het toestel al over Bluetooth 4.0, maar WiFi blijft nog even steken bij ondersteuning voor b/g/n. In de praktijk is dat prima. Verder bevat het toestel nog een FM radio.

Camera

De Ascend G700 is uitgerust met een nette 8 megapixel camera aan de achterkant. Hoewel het display slechts 720p HD beelden kan tonen, neemt de camera wel netjes in 1080p Full HD resolutie op en dat doet hij met 30 frames per seconde. Natuurlijk hebben we wat testfoto’s genomen.

Het is aardig om te zien hoeveel er in te stellen is in de fotografie app. Daarnaast zijn er diverse filters in opgenomen ala instagram.

 

Aan de voorkant heeft Huawei nog een nette 1.3 megapixel camera zitten. Ideaal voor videocalls.

Uithoudingsvermogen

Het toestel is niet overdreven dik, maar zeker ook niet dun. Ruimte genoeg dus om er een goede accu in te plaatsen. Met de 2.150 mAh accu die erin ligt hou je het dik een dag vol. Netjes.

Huawei Ascend G700 Accu

Conclusie

Huawei richt de Ascend G700 op het middensegment, en daar zijn veel concurrenten te vinden. Hoewel het spelen van dikke games toch echt een probleem is voor het toestel, scoort hij prima voor de alledaagse bezigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.