Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Denon Exercise Freak (Hoofdtelefoon)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed geluid voor dance liefhebbers
  • Gratis sport app
  • Veel accessoires
  • Grote knoppen op de oren

THE BAD

  • Draagcomfort valt tegen
  • Afstand tot de smartphone is al snel te groot

Met de Exercise Freak stapt Denon in de wereld van de bluetooth sport headsets. Het uitpakken van de Exercise Freak was al een feestje, maar hoe bevalt deze headset verder?

Unboxing

Denon heeft veel werk gemaakt van de verpakking van de Exercise Freak. Hij opent als een boek en alle onderdelen zitten netjes weggewerkt. Hier word ik al enorm enthousiast van.

Denon Exercise Freak Boxed

De verpakking bevat naast de headset een reistasje met een haak om hem op te hangen, vier formaten eargels en een micro-USB laadkabel. Denon heeft ook een sport app voor de Exercise Freak ontwikkeld. Deze download je gratis via Google Play of de iTunes App Store.

Denon Exercise Freak Unboxing

Design

Denon heeft goed over het design nagedacht. Zo is de achterkant van de headset voorzien van reflecterend materiaal om zo de veiligheid tijdens het sporten te vergroten.

De oortjes zijn in hoogte verstelbaar zodat de Exercise Freak mooi achter de oren rust. Het linker oor bevat bovendien een mooie, grote knop om gesprekken aan te nemen.

Denon Exercise Freak Links

Het rechter oor bevat veel meer smarts. Hier zit een grote play/pauze knop op. Daarnaast vinden we aan de bovenkant de volumeregeling en vinden we aan de achterkant een afgeschermde plug voor de Micro-USB kabel.

Denon Exercise Freak Rechts

Geluid

Denon is een expert in geluid en dat merk ik aan de Exercise Freak. Er is voldoende ruimte voor een mooie klankkamer wat de Exercise Freak vooral goed laat presteren bij lage tonen. In de hoge tonen levert hij helaas iets in. Daarmee is dit vooral een headset voor liefhebbers van dance en hip-hop.

Tijdens gesprekken is het geluid behoorlijk zuiver. Ook de ruisonderdrukking op de microfoon doet haar werk erg goed.

Denon Exercise Freak Tasje

Tijdens het sporten draag ik mijn Xperia Z1 op de bovenarm. De verbinding is dan zeer goed. Ben ik niet aan het sporten, draag ik de Z1 meestal in de broekzak. Dan valt het signaal relatief vaak weg. Daarmee is de Exercise Freak niet in te zetten als draadloze headset voor alledaags gebruik.

Draagcomfort

Op het vlak van draagcomfort gaat het helaas mis. Ik maak gebruik van de kleinste eargels en deze passen nauwelijks om het pijpje dat het oor in gaat. Dit geeft meer druk op het oor dan ik van andere in-ears gewend ben. Bij een half uur gebruik merk ik dat mijn gehoorgang branderig aanvoelt wanneer ik de Exercise Freak af zet. Wanneer je van jezelf weet dat je altijd de kleinste maat eargels op een in-ear headset gebruikt, zou ik deze dan ook niet aanschaffen.

Denon Sport App

De Exercise Freak is ook bruikbaar met de Denon Sport app voor iOS en Android. Deze app is gericht op hardlopers en bevat vrijwel alle functies die ik van andere grote hardloopapps ken waaronder gesproken feedback. Je kunt de app (afhankelijk van jouw toestel) ook koppelen aan een ANT+ hartslagsensor.

Conclusie

De verpakking van de Exercise Freak maakte me enorm enthousiast, maar de Exercise Freak blijkt al snel een headset voor mensen met grote oren. Het geluid is dik in orde, maar de kwaliteit van de bluetooth 3.0 ontvanger laat te wensen over. Denon maakt met de Exercise Freak een prima start, maar weet mij qua draagcomfort niet te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.