Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony komt met een reeks nieuwe Alpha en Cybershot camera’s

Sony heeft deze week een nieuwe lijn camera’s in de Alpha en Cybershot lijn gepresenteerd. Onder de nieuwe modellen zit de Alpha 6000 systeemcamera met een autofocus van 0,06 seconden.

De Alpha 6000 is voorzien van een 24,3 megapixel Exmor APS HD CMOS sensor en Sony’s BIONZ-X beeldprocessor met een maximale ISO van 25.600. Filmen doe je in Full HD op AVCHD formaat. Net zoals haar voorgangers, is de camera compatible met alle E-Mount lenzen. Fotos legt de camera vast in JPG en/of RAW. De camera is via WiFi te verbinden met je computer, smartphone of TV. De Alpha 6000 wordt gebundeld met de SEL1650 kitlens. Het setje gaat €800 kosten.

Sony-Alpha-6000

De Cyber-shot H400 bridge camera van Sony is een opvallende verschijning. Deze Cyber-Shot heeft 63x optische zoom in huis met optische beeldstabilisatie. Foto’s legt de camera vast op 20,1 megapixel, maar filmen gaat op 720p. De Cyber-shot H400 bridge camera komt in April uit voor €480.

Sony-Cyber-shot-H400-bridge-camera

Wil je een sterker staaltje techniek, dan is de Cyber-shot HX400V met 50x optische zoom een interessant initiatief. Deze bevat een Exmor R CMOS sensor van 20,4 megapixel met een BIONZ X beeldsensor. De camera is niet alleen voorzien van WiFi, maar ook van NFC. Met de PlayMemories app van Sony is de camera met je smartphone te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.