Mocht je nog geen Samsung Telefoon, Tablet of TV hebben dan is misschien de Samsung ATIV One 5 Style PC iets voor je? Na het veroveren van de mobiele markt introduceert Samsung nu ook een All in One PC voor zakelijk of privé gebruik. Wij van GadgetGear mochten even los gaan met de ATIV One 5 Style.

Om te beginnen heb ik eigenlijk nog helemaal niet te maken gehad, met volledige computer systemen van Samsung. Ook erg benieuwd was ik dan naar hoe zij het er vanaf zouden brengen met de Ativ One 5 Style PC. De Ativ is natuurlijk een alles in één PC waarbij de volledige hardware zich achter  de monitor bevindt. Het is dus een erg compact systeem wat zijn voordelen maar ook nadelen mee brengt.

Design

Ik was verrast over het design van de Ativ, het ontwerp van de monitor doet je denken aan een overgrote Galaxy Tab op een standaard. Erg leuk gedaan en dit past natuurlijk ook goed binnen de designs van andere Samsung apparatuur, en vormt dus een geheel. Het had leuk geweest als de monitor van de Ativ afneembaar was zodat deze als supersized tablet gebruikt kan worden, of vraag ik nu te veel? Bij de PC worden ook een muis en toetsenbord geleverd, beiden draadloos en geheel in stijl van de PC. Volledig wit en voorzien van Samsung logo’s vormt de complete computer één geheel dat op ieder bureau goed zal staan. Het compacte model met zijn 21.5″ grootte scherm neemt weinig ruimte in beslag en biedt toch genoeg mogelijkheden.

Samsung-ATIV-One-5-Style-003

Hardware

Niet onbelangrijk is natuurlijk de aanwezige hardware in dit systeem. Aan boord van de Ativ zit een AMD A6-5200 APU die naast het hart van deze PC ook grafische prestaties met zich mee brengt. De A6-5200 is een 2 Ghz Quad core met Radeon HD 8400 Graphics. Verder is er één 4 GB DDR3 SO-DIMM module aanwezig, volgens de specificaties is er nog wel een tweede vrije slot aanwezig voor het geheugen. Dit roept bij mij de vraag op waarom er niet direct optimaal gebruik wordt gemaakt van deze slot aangezien er al direct 1 GB aan videogeheugen wordt weggesnoept van de processor, dit is weer ten nadele van de prestaties. Verder is er een 500GB harddisk aanwezig, een Gigabit Ethernet verbinding en een draadloze variant.

20212772 5

In gebruik

De ATIV One Style start ontzettend snel op wat natuurlijk een groot pluspunt is. Wat dan meteen opvalt zijn de heldere beelden die worden weergeven op het 21,5″ scherm, alweer direct een dikke plus voor deze all in one.

Net als andere fabrikanten geeft ook Samsung een hoop software mee op de PC, opvallend is dat ik geen merkbare vertraging zie in tegenstelling tot andere fabrikanten. Dit komt eigenlijk omdat geen van deze programma’s automatisch worden gestart, wel zo prettig voor ons als gebruikers. De software zelf is ook wel nuttig, zo is er het programma SW Update die de bios, firmware en driver updates voor je kan updaten. Daarnaast is er het support center en helpdesk welke je kunnen helpen bij het verhelpen van problemen, het maken van een back-up of diagnose. Als laatste moet ik ook zeggen dat alle bijgeleverde software een vanzelfsprekende lay-out hebben en gemakkelijk zijn opgezet. Zo kan je ook als je minder verstand van computers hebt toch goed met de software overweg.

Het toetsenbord van de Ativ werkt ook prima naar behoren, wel mist er een numpad wat ik persoonlijk wat lastig vind. Verder typt het toetsenbord prima en ook de muis ligt goed in de hand. Het scherm is gemakkelijk achterover te kantelen voor de beste kijkhoek.

Zoals ik eerder al zei, de pc start lekker snel op en ook daarna opent alles met gemak en zonder vervelende vertragingen. Films zijn prima af te spelen op de Ativ en de extra HDMI-out poort maakt het makkelijk er een tweede scherm zoals een TV op aan te sluiten. Bij wat zwaardere grafische belasting krijgt de APU het wel moeilijk, maar de Ativ is dan ook geen ‘game-pc’.

Samsung-ATIV-One-5-Style-001

Aansluitmogelijkheid

Altijd belangrijk om te weten zijn de aansluitmogelijkheden die je hebt op een nieuw pc. De Ativ One beschikt over een viertal USB poorten waarvan er twee USB 3.0 zijn. Wel ben je al één USB poort kwijt aan de draadloze ontvanger van het toetsenbord en de muis. Verder zijn er ook twee HDMI poorten aanwezig. Eén poort is geschikt om een tweede beeldscherm mee aan te sluiten, de andere is om een tweede apparaat beelden te laten weergeven via de monitor van de Samsung zelf. Erg handig is de ingang voor SD kaarten, aangezien dit de meest gangbare geheugenkaart is heeft Samsung enkel gekozen voor dit type slot. Als laatste zijn is er een audiopoort aanwezig, een netwerkaansluiting en een aansluiting voor kabel-tv.

 

Conclusie

De Ativ One 5 Style is een prima All-in-one PC die veel mogelijkheden biedt. Met zijn mooie strakke design staat hij goed op ieder bureau en neemt hij weinig ruimte in. De Ativ is helemaal compleet door de bijgeleverde muis en toetsenbord. De pc start lekker snel en heeft weinig vertragingen maar een echte krachtpatser is het niet. Mocht je een nieuwe pc zoeken die er stijlvol uit ziet, goede prestaties en een prachtig scherm? Kijk dan zeker even naar de Samsung Ativ One 5 Style.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.