Sven Meijer beoordeelde namens GadgetGear de Een gladde kin en huid met de Philips Click & Style met 3.5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk te verwisselen scheerkoppen
The Bad
  • Aan/uit knopje die in de weg zit.


Vroeger was het fenomeen er nog niet echt, een scheerapparaat die alles kon en waarbij je met één aankoop heel gemakkelijk je baard en lichaam kon scheren en trimmen. Met de Philips Click&Style was ik  ‘s ochtends zo klaar met mijn ochtend trim-ritueel. Heerlijk!

Met het degelijke en kwalitatieve merkimago van Philips ga je de verwachting aan van een productaankoop waar je geen spijt van gaat krijgen. Iets wat makkelijk/fijn in gebruik is, een goede tijd mee gaat en een product die er dan ook nog een beetje uitziet in je badkamerkastje.

PhilipsClick&Style04

Unboxing

Onder meer tref je de drie meegeleverde Click-scheerkoppen aan, een Smooth Face scheerkop, Perfect Stubble scheerkop en nog een laatste scheerkop die je een strakke ‘Groomed Body’ beloofd.

Er zo gestroomlijnd bijlopen zonder beroep te doen op drie verschillende apparaten is zeer relaxt.

PhilipsClick&Style06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de twee opzet stukken Perfect Stubble en Groomed Body krijg je extra opzet stukjes om de scheerlengte te kunnen bepalen. Die is vooral handig als je niet meteen baby-face kaal wil gaan op de sik. Voorheen had ik een mini scheerapparaat in gebruik die mij (mét opzetstuk) een strak gelaat beloofde. Dit liep vervolgens af met een overgevoelige kin en wangen waar dan weer een goede balsem aftershave overheen kon. Deze drukte dus te hard op de huid om het juiste effect te behalen. Met de Click&Shave dacht ik niet eens meer na om terug over te schakelen naar die kleine huidschraper omdat het Smooth Face opzetstukje een ComfortCut beloofd en waarmaakt. Je glijd gewoon over je huid heen en behaalt zachtjes je gewenste effect. Daar heb je zelf dus de controle over.

Als laatste krijg uiteraard ook een oplaadkabel voor de interne accu, een tweezijdig schoonmaak borsteltje, twee handleidingen en een -iets te klein- toilettasje.

PhilipsClick&Style05

Gebruiksgemak en design

Omdat we nog steeds geen egale kin en lichaam hebben waar we overheen moeten scheren is het draagcomfort van de body in je hand ook een belangrijk punt. Vooral bij mannen met een stevige kaak zal er veel worden gemanoeuvreerd door je pols om specifieke hoeken te bereiken. Door een ribbel oppervlak aan de achterzijde, waar je wijsvinger en mogelijk de middelvinger op rusten, kan je altijd intuïtief het apparaat besturen zonder er bij na te denken. Máár, je kan het apparaat ook elk moment per ongeluk uit klikken doordat je met je duim rust op de aan/uit knop. Niet heel handig als je, net als ik, toch best een keertje druk wil geven en dan ineens het apparaat uitdrukt. Klein minpuntje voor Philips.

PhilipsClick&Style01
Een lekker groot ribbel-oppervlak is keurig verwerkt aan de achterzijde van het apparaat.

Het schoonmaken…

…is nodig, maar ook meteen het minst leuke aan je ochtendroutine. Daar sta je dan met je slaapdronken hoofd een apparaat te voorzien van een goede borstelbeurt. En dat elke ochtend, en ja, ook bij dit apparaat is dat zeer aangeraden. Omdat het niet de hoogste prijsklasse is, verkoopprijs rond de € 69,95 bij BCC voor het complete pakket, kan je er vanuit gaan dat het schoonmaken van de opzetstukjes is vereiste is voor de mesjes. Vaak zijn deze mesjes wat zachter en zullen sneller bot worden. Maar opzicht valt het schoonmaken best mee, er zijn alleen enkele plekjes waar je net niet bij kan en even moet blazen. Afijn, daar koop je het ook voor.

PhilipsClick&Style03

Hoelang werkt de accu?

Met een vol opgeladen kon ik ongeveer een uurtje lang scheren. Verdeeld over al de ochtenden, of middag, of avond, whatever, gaat het scheerapparaat best lang mee. Hoe de accu na verloop van maanden of zelfs jaren zal degraderen, dat is natuurlijk de vraag. Met een merk als Philips kan je er vaak vanuit gaan dat de accu nog wel eventjes goed blijft presteren. Jammer is alleen dat je geen handige standaard meegeleverd krijgt en het moet doen met een kabeltje wat je in de onderkant moet plaatsen voor opladen.

PhilipsClick&Style04

 

 

En dan de conclusie… eindcijfer: 7

Voor de beginnende scheerders, of net zoals ik -een gemakzuchtige scheerder-,  is de Click&Style een heerlijk product om mee te werken. Je wisselt heel gemakkelijk tussen de verschillende scheerkoppen en na het scheren berg je deze makkelijk op in een bijgeleverd toilettasje. Het enige wat mij stoort is dat verrekte aan/uit knopje wat een beetje in de weg zit, maar dit lijd niet tot negatief verkoopadvies. Daar is het apparaat simpelweg net te fijn voor, ik geef het een 7!

Deze complete set is type YS534/17 (prijs al vanaf € 69,95) en de Philips Click&Style die alleen met het Smooth Face opzetstukje wordt verkocht is de YS521/17 (prijs vanaf € 59,-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.