Arjan Olsder
Arjan Olsder

Qubuz lanceert haar streaming muziekdienst in Nederland en België

Nederland en België zijn een nieuwe streaming muziekdienst rijker. Het gaat om Qobuz. Hoewel Qobuz met 17 miljoen tracks een aardige database aan muziek heeft, gaat het Qobuz vooral om de audiofiel. Zo krijg je vanaf €4,99 al toegang tot MP3 streams van minimaal 320kb per seconde.

De echte audiofiel gaat echter voor Flac lossless bestanden en dan heeft Qobuz twee abonnementsvormen. Voor $14,99 per maand krijg je toegang tot de klassieke muziek van Qobuz en voor $19,99 krijg je toegang tot het gehele Flac aanbod. Bij afname van één jaar krijg je twee maanden gratis toegang tot de dienst.

Naast dat Qobuz Flac lossless audio versies van gewone CD’s in het assortiment heeft, bevat het assortiment ook 4.000 CD’s in 24-bit geluidskwaliteit.

Qobuz biedt apps voor alle grote platformen (iOS, Android, Windows 8), maar heeft ook een API voor hardware en software ontwikkelaars. Sonos maakt hier bijvoorbeeld gebruik van om de hoge kwaliteit van Qobuz over haar speakers te laten klinken. Ook LG en LOEWE hebben de dienst op hun Smart TV’s geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.