MWC: Geen Android meer voor de Gear 2 en Gear 2 Neo

Samsung heeft vandaag de opvolgers van de Galaxy Gear smartwatch geïntroduceerd. Daarbij heeft Samsung niet alleen de naam Galaxy voor de smartwatch laten vervallen, maar ook het platform van haar eerste generatie smartwatch. Samsung is overgestapt op Tizen.

Sinds 2011 werken Samsung en Intel aan het eigen Tizen platform. Net als Android, is Tizen een vorm van Linux die speciaal is ontwikkeld voor mobiel gebruik. Daarbij moet je niet alleen denken aan gebruik in smartphones en tablets, maar vooral ook voor gebruik in andere apparaten als auto's en dus smartwatches.

De Galaxy Gear kon bij de release op nogal wat kritiek rekenen. Zowel bij ons als bij vele andere media. Het horloge was duidelijk nog niet af, maar heeft inmiddels toch de harten van de fans kunnen winnen. Dit mede door het updatebeleid van Samsung. Toch kiest Samsung er nu dus voor om de tweede generatie Gear horloges van het eigen Tizen te voorzien en ontwikkelaars daarmee een nieuw platform te geven. Een spannende zet.

Daarnaast komt Samsung met twee uitvoeringen van het horloge. Daarvan ligt de Gear 2 het dichtst bij het originele horloge. De Gear 2 Neo lijkt meer een instapmodel te zijn geworden. Daarnaast zijn de bandjes nu verwisselbaar zodat je niet aan één kleur vast hoeft te zitten. De Gear 2 krijgt bandjes in de kleuren zwart, bruin en oranje terwijl de Neo de kleuren zwart, grijs en oranje krijgt.

Beide horloges beschikken over een 1.63 inch AMOLED display met een resolutie van 320x320. De aandrijving komt van een 1.0GHz dual-core processor met 512MB aan werkgeheugen. De verbinding loopt via bluetooth 4.0 LE en het horloge bevat een IrLED zodat je er de TV mee kunt bedienen. Daarmee is de nieuwe Gear een verlenging op de WatchOn app van Samsung.

De nieuwe Gear 2 en Gear 2 Neo krijgen 4GB aan interne opslag, maar maken het verschil in de ondersteuning van een camera. Bij de Neo ontbreekt deze. De Gear 2 kan de 2 megapixel camera gebruiken voor foto's en video's.

De nieuwe horloges komen in april op de markt. De Gear 2 gaat dan €299 kosten. De Gear Neo gaat voor €199 over de toonbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram