MWC: Dit zijn de Nokia X, X+ en Nokia XL telefoons

Nokia kondigde afgelopen maandag het nieuwe Nokia X platform aan. Een platform voor goedkope telefoons waar Android ontwikkelaars zonder al te veel moeite hun apps op kunnen lanceren. Dit zijn de eerste drie toestellen die met Nokia X overweg kunnen.

Nokia X

De Nokia X heeft een IPS LCD display van 4 inch met 480×800 pixels. Met 233 pixels per inch erg netjes. Het toestel haalt haar kracht uit een dual-core 1GHz processor en 512MB aan werkgeheugen. Ook al niet slecht voor een instapmodel. Je krijgt 4GB aan ruimte voor apps en kunt er een MicroSD kaart bij prikken. Qua camera krijg je slechts 3.15 megapixel en met 480p is het filmen ook verre van HD.

Nokia X+

De Nokia X heeft een IPS LCD display van 4 inch met 480×800 pixels. Met 233 pixels per inch vergelijkbaar met dat van de X. De chipset wijkt ook nauwelijks af. Ook hier betreft het een dual-core 1GHz processor, maar dan met 768 MB aan werkgeheugen. Grafisch krijgt het geheel steun van een Adreno 203 GPU.

Je krijgt ook hier 4GB ruimte voor eigen opslag en ondersteuning voor MicroSD. Daarnaast hebben we het ook hier over een 3.15 megapixel camera die op 480p filmt.

Nokia XL

De Nokia XL krijgt met 5 inch en een resolutie van 480×800 pixels een groot display. Echter gaat met die resolutie de scherpte van het display wel omlaag naar 187 pixels per inch.

De chipset is gelijk aan die van de Nokia X+, maar qua camera ben je een stuk beter af. Aan de achterkant zit 5 megapixel en voor nog eens 2 megapixel. Filmen is wederom beperkt tot 480p.

Het Nokia X platform is gericht op de onderkant van de markt en zal vooral in landen met lage lonen worden aangeboden. Hierdoor zou Nokia met deze toestellen een belangrijke troef in handen kunnen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.