Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

MWC: Archos introduceert de high-end 50c Oxygen smartphone

Tijdens het MWC heeft Archos ook een eigen high-end smartphone aangekondigd. Waar Archos tot nu toe vooral meegaat met de concurrentie, is de 50c Oxygen een ware octa-core krachtpatser geworden.

De 50c Oxygen draait op een Mediatek MT6592 chipset die een 1.7GHz octa-core processor bevat. Waar Samsung voor haar Octa-core chipsets voor twee quad-core processors kiest met een verschillende snelheid en energieverbruik, lijkt het erop dat alle cores van Archos even sterk zijn. De processor krijgt 1GB aan werkgeheugen om mee te werken. Daarmee zou de 50c Oxygen één van de meest krachtige smartphones van dit moment kunnen zijn.

Voor gamers is er wel slecht nieuws. De processor wordt namelijk aangevuld met een Mali 450MP4 GPU. Deze is naar verwachting minder krachtig dan de Adreno GPU’s die we onder anderen in de nieuwste Archos tablet tegenkomen.

Met 5 inch krijg je een mooi, groot display. Deze heeft een 1280×720 resolutie. Dat is niet Full HD, maar zal in combinatie met de processor wel enorm snel zijn. Het gaat om een IPS display.

Qua camera krijg je een nette 8 megapixels met de mogelijkheid om Full HD te filmen. Aan de voorkant zit nog een 2 megapixel camera voor videogesprekken. In het toestel zit een 2.00mAh accu en het toestel krijgt standaard Android 4.2 Jelly Bean mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.