Grote update voor de DSC-QX10 en DSC-QX100 Android camera’s

Sony heeft onlangs versie 2.0 van de firmware voor de DSC-QX10 en DSC-QX100 Android camera’s vrijgegeven. De nieuwe firmware geeft creatieve fotografen en filmers meer mogelijkheden. Zo wordt onder anderen de ISO waarde flink opgepompt.

DSC-QX10

De QZ10 kan na de update ook op ISO 3.200 fotograferen. Dit was voorheen begrenst tot ISO 1.600. Daarnaast heeft Sony een kleine aanpassing aan de video modus doorgevoerd. De camera filmde voorheen op 1440×1080 en dat was net geen Full HD. Na deze update filmt de QX10 netjes op 1920×1080. De filmsnelheid blijft met 30 frames per seconde ongewijzigd. (download)

Screenshot_2014-02-09-11-47-01

DSC-QX100

De QX100 is het paradepaardje uit de lijn. Deze kon al op ISO 3.200 fotograferen, maar kan dat nu ook op 12.800. Een enorme boost voor wanneer je in het donker aan het fotograferen bent. Interessanter is echter de nieuwe Shutter Speed Priority modus. Hiermee kun je de sluitertijd zelf aanpassen en dat brengt deze lens qua functionaliteit dichter bij de systeemcamera. (download)

Firmware-Updater

5 reacties

 1. Hallo Arjan,

  Heb jij niets gemerkt van een slechte verbinding via NFC? Ik moet herhaaldelijk de verbinding opnieuw opstarten terwijl hij met alleen wifi wel stabiel blijft. Dit is heel hinderlijk. Ik zou hier graag jouw reactie op horen.

  Groetjes
  Maret

  1. Nee, maar dat is ook vreemd. NFC is een enkele datastroom van de camera naar de telefoon om de app op te starten. Dit zijn maar een paar bits. In de theorie is dat fenomeen lastig te verklaren. Het is wel zo dat de verbinding altijd erg lang doet om opgebouwd te worden en ik heb wel het idee dat er iets meer frames wegvallen tijdens de preview op de telefoon. Uiteraard merk ik daar niets van op de videobestanden zelf.

   1. Dank je wel voor je reactie. Ik ga nog eens even goed testen met de nieuwe software die ik er gisteren op gezet heb, maar anders gaat hij marktplaats op :-).

     1. Dat kan ik natuurlijk ook doen. Bedankt voor de tip. Mooie site dit trouwens. Heb hem bij mijn favorieten gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events