Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De smaak van: Hands Off (Chocoladerepen)

Chocoladerepen bestaan al jaren uit kleine blokjes die handig los te breken zijn. Dit maakt ze hoekig, en dat is logisch. De mannen en vrouwen achter het nieuwe Hands Off doen het anders. Zij vonden de rondjes reep uit en namen meteen afscheid van chocolade zoals wij het kennen. In plaats van melk en puur kun je kiezen uit prachtige smaken van ‘White meets Milk’ tot ‘Double Dark’.

Vorm is belangrijk

Voor ik het over de smaken van Hands Off ga hebben, wil ik het eerst even over de vorm hebben. De rondjesreep laat zich namelijk makkelijk breken. Het resultaat is stukjes chocolade die doen denken aan bonbons.

De vorm van de rondjes zelf, zetten ook een vrolijke noot. Op elk rondje staat ‘mine’ omdat niemand zijn of haar reep chocolade echt wil delen. Oké, er is ook een rondje met de opdruk ‘yours’, maar daar staat ook een groot kruis doorheen. Een leuk detail.

Hands Off My Chocolade Reep Detail

Tenslotte zijn ook de verpakkingen creatief vormgegeven. Dat maakt de repen ook erg leuk om weg te geven.

De smaken

Hands Off heeft in totaal vijf smaken laten ontwikkelen. Het gaat hierbij vooral om de hoeveelheid cacao die in de chocolade is gegaan. Met andere woorden, hoe puur de chocolade is.

  • White meets Milk
  • Melting Milk
  • Milk meets Dark
  • Friendly Dark
  • Double Dark

Hands Off My Chocolade Smaken

Ik ben zelf echt een liefhebber van melkchocolade en dan is er doorgaans weinig keuze in de schappen. De recepturen voor melkchocolade van de verschillende fabrikanten liggen erg dicht bij elkaar. Bij het proeven van de rondjesrepen ontdekte ik hoe lekker het is om nu toch wat afwisseling in smaak te hebben. Zo is het heerlijk om bij een stevige espresso juist voor een zoete White meets Milk chocolade te gaan terwijl ik bij een kop thee liever een sterkere chocolade eet.

Als liefhebber van melkchocolade is het lastig om iets te vertellen over puur. Ik heb onze Roelof om zijn mening gevraagd als liefhebber van pure chocolade. “Als liefhebber van puur ligt Friendly Dark dicht bij wat ik gewend ben te krijgen. Gewoon een mooie pure chocolade. Echt een allemansvriendje. Ik heb echter een enorme voorkeur aan bittere smaaknoten en die komen echt tot leven in de Double Dark. Er zijn in de Nederlandse schappen weinig echt bittere chocolades te vinden. Dit is mijn nieuwe favoriet.”

Hands Off My Chocolade Rondje

Hands Off is te vinden bij Albert Heijn en See Buy Fly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.