CPB: WhatsApp overtreedt de wet

WhatsApp

Terwijl velen (overwegen om te) overstappen op alternatieven als BBM en Telegram, komt het College Bescherming Persoonsgegevens met meer slecht nieuws voor WhatsApp. Het CBP is van mening dat WhatsApp de wet overtreedt.

Wanneer je WhatsApp (en vele andere berichtendiensten) installeert, vraagt de app toegang tot het gehele adresboek en daarmee telefoonnummers, namen, e-mail adressen en andere gegevens van jouw contacten. Zo is WhatsApp in staat een enorme database met persoonsgegevens op te bouwen zonder dat die personen daar zelf toestemming voor hebben gegeven.

De Volkskrant geeft aan dat het CBP vragen heeft gesteld aan WhatsApp en wacht op antwoorden van de advocaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.