GadgetGear.nl

Canon introduceert de 1200D instap DSLR

Met de EOS 1200D komt Canon met een opvolger voor de EOS 1100D. Het gaat wederom om een instapmodel DSLR camera. Deze bevat het gros van de functies van de professionelere DSLR’s van Canon, tegen een flink verlaagde prijs.

Om het fotograferen met een DSLR nog beter op de beginner af te stemmen, komt Canon ook met een companion app voor Android en iOS. Filmen in 1080p Full HD resolutie behoort ook tot de mogelijkheden van deze camera. Deze app bevat allerlei tips om de beginner bekend te maken met de camera.

Voor de instagram fans, is deze camera afgeladen met allerlei creatieve functies. Hiermee kun je foto’s op de camera zelf al van een basisbewerking voorzien door er filters overheen te knallen. Daarnaast blijven de originele opnamen behouden.

In de body zelf vinden we een 18 megapixel APS-C CMOS sensor met de DIGIC 4 beeldprocessor van Canon. De combinatie is snel genoeg voor drie opnemen per seconde. Verder is de camera uitgerust met een 9 punt autofocus systeem. De camera werkt met zowel EF lenzen als EF-S lenzen.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.