GadgetGear.nl

Sanoma gaat haar belang in SBS België verkopen

Sanoma heeft aangegeven interesse te hebben in de verkoop van haar belang in SBS België. Net als in Nederland, loopt SBS niet zoals Sanoma dit graag had gezien nadat het in April 2011 voor de Nederlandse en Belgische zenders betaalde.

In Nederland bezit Sanoma 2/3 van de aandelen in de SBS zenders. De rest ligt bij Talpa en zoals we weten is de samenwerking tussen de twee niet al te best. In België zitten twee andere partners in SBS. Daar gaat het om Woestijnvis en Corelio. SBS heeft in België twee zenders op de kabel (vier en vijf).

Er gaan veel geruchten over potentiële kopers voor de zenders. Het Belgische Telenet (eigendom van Liberty Global, net als UPC) zou interesse hebben en ook RTL zou de zenders graag overnemen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.