Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: White House Down (Blu-Ray / DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima cast
  • Goed verhaal
  • Veel actie

THE BAD

In 1996 liet Roland Emmerich het witte huis al eens afbranden om vooral politieke redenen. In 1996 was het alien scum dat het witte huis op spectaculaire wijze opblies en nu… nu is het de beurt aan terroristen. Welkom in de wereld van White House Down.

Meteen bij de start laten de makers van de film ons de invloed van Obama zien. Ook deze film kent namelijk een zwarte president in de vorm van Jamie Foxx. Een president die net als Obama serieus kan zijn, maar een zwak voor kinderen heeft en weinig moeite heeft om een lolletje te maken.

We stappen in het verhaal wanneer John Cale (Channing Tatum) met zijn dochtertje naar het Witte huis gaat. Zijn dochtertje is zo ongeveer geobsedeerd door het gebouw, dus is het extra bijzonder dat ze mee mag terwijl haar vader daar gaat solliciteren naar een baan bij de geheime dienst.

Helaas wordt John afgewezen, maar om zijn gezicht niet te verliezen ten opzichte van zijn dochtertje, doen ze toch nog even mee aan een rondleiding door het gebouw. Net als alles normaal lijkt, gaat er toch iets mis. Een groep terroristen blijkt op slimme wijze in het gebouw terecht te zijn gekomen en plegen een aanslag. Al snel staat het Witte Huis opnieuw in brand en moet John zijn best doen om zowel de president als zijn dochtertje in leven te houden.

Extra’s

Qua extra’s is White House Down een genot. Hoewel de bloopers niet heel sterk zijn, is er een enorme berg aan informatie over het Witte Huis beschikbaar. Denk onder anderen aan een uitgebreide vertelling over ‘the beast’ ofwel de limo van de president. Daarnaast is het lastig om deze hele film in het echte Witte Huis te filmen, dus is er enorm veel aandacht voor alle special effects.

Conclusie

White House Down is een film vol spektakel. Hoewel het verhaal niet heel diep gaat, is het wel heel goed uitgewerkt en het verhaal is lekker vlot. Dit maakt White House Down tot één van de betere actiefilms die we dit jaar op Blu-Ray mogen verwachten. Een must-have.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.