Liberty Global (UPC) wil Ziggo kopen

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, heeft aangekondigd dat het voor 10 miljard concurrent Ziggo heeft overgenomen. Mogelijk zal UPC als merk worden uitgefaseerd.

Het is de tweede grote overname in ongeveer een jaar tijd. Eerder al, kocht Liberty Global het Virgin netwerk in het Verenigd koninkrijk. Liberty Global zal de Ziggo merknaam door het hele land gaan voeren, wat suggereert dat UPC als merk komt te vervallen. Echter is dat laatste nog niet bevestigd. Dat Ziggo’s huidige hoofdkantoor het nieuwe hoofdkantoor van de samengevoegde onderneming gaat worden hint er echter ook naar.

Hoewel een vergelijke overname enkele jaren nog ondenkbaar was (de twee worden nu met 90% van alle aansluitingen een monopolist in Nederland), is er nu voldoende aanbod op bijvoorbeeld glasvezel zodat jij als eindgebruiker een eigen keuze kunt maken in waar jij jouw TV en internet inkoopt.

Natuurlijk gaat de samenwerking er voor zorgen dat de gezamenlijke kosten omlaag kunnen. Denk aan gedeelde onderhoudsteams, gedeelde serverparken etc. Ook de WiFi Hotspots kunnen worden samengevoegd om zo een vuist te maken naar de hotspots van onder anderen KPN en T-Mobile. Er zal dus fors minder personeel nodig zijn en hopelijk zien we het banenverlies dan weer terug in een lagere rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.