Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Sony maakt overstappen op Xperia veel gemakkelijker

Sony heeft tijdens de CES een nieuwe service geïntroduceerd. Het gaat om de Xperia Transfer Mobile. Deze dienst bestaat uit een stukje software en een kabel die het mogelijk maakt om gegevens van een andere Blackberry, iPhone of Android naar je nieuwe Xperia over te dragen.

Hoewel je voor het overzetten van gegevens van een andere Android enkel de transfer app nodig hebt (verbinden kan dan snel via NFC), krijg je voor overige merken een USB kabel mee. In het geval van een iPhone sluit je hier de originele Lightning of Dock connector kabel op aan. De Xperia kan daarna belangrijke data als adressen en berichten overzetten. Ook apps die je op je oude toestel had, worden automatisch op je nieuwe Xperia gedownload.

Heb je de Xperia Transfer kabel daarna niet meer nodig? Fout! Het is één van de handigste accessoires die je momenteel bij een smartphone kunt krijgen. Je kunt deze kabel namelijk gebruiken als verloop naar een reguliere USB aansluiting om zo de inhoud van bijvoorbeeld een USB stick op je smartphone of tablet te bekijken. Ook kun je een DualShock controller op deze manier configureren om op je smartphone te werken. Enorm handig dus die transfer kabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.