Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Canon’s Legria mini X maakt creatief filmen nog gemakkelijker

Canon heeft tijdens de CES de opvolger van haar Legria camera aangekondigd. De nieuwe Legria mini X moet het maken van creatieve internetvideo’s nog gemakkelijker gaan maken.

De Legria Mini X is uitgerust met een stereo microfoon die nog beter geïsoleerd is tegen windruis. Hier is een dubbellaags isolatie voor bedacht. Met de Linear PCM functie is geluid zelfs ongecomrimeerd vast te leggen om zo de puurheid van een opname te bewaren. Ook zijn er diverse presets voor audio-opnamen aanwezig om zo de microfoon optimaal in te stellen.

Lenstechnisch krijg je met de Legria mini X een 1/2.8 170 graden groothoek mee. Je filmpjes previewen doe je op het ingebouwde 2,7 inch display in de Legria. Dit display is in allerlei hoeken te plaatsen zodat je altijd de mogelijkheid hebt om te zien wat je opneemt. Alle beelden worden bovendien verwerkt door Canon’s Digic DV 4 beeldprocessor.

Het delen van geschoten video’s wordt door de ingebouwde WiFi ook een stuk gemakkelijker. Dat kan via WiFi direct het net op, maar ook gewoon met je tablet of smartphone. Voeg je de CT-V1 Pan Tablet van Canon aan je uitrusting toe, kun je de camera via een smartphone laten draaien en dat maakt de time-lapse functie op de Legria ook weer een stuk leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.