Acer heeft haar Z-lijn vandaag uitgebreid met de nieuwe Z5. Een Android 4.2.2 smartphone die is voorzien van een display met een doorsnede van 5 inch. Daarnaast is de hele behuizing slechts 8,8mm dik en heeft Acer een speciale active flip cover ontwikkeld die je het beste kunt vergelijken met de S Cover van Samsung of de Quick Window cover van LG.

Acer heeft het 5 inch display van een 16:8 beeldverhouding voorzien om zo filmliefhebbers tegemoet te komen. Voor diezelfde liefhebbers, is de Z5 ook voorzien van een DTS speaker. Met een resolutie van 480×854 is de resolutie verre van HD, maar dat zie je dan ook weer terug in de prijs van dit toestel.

Acer Liquid Z5

Onder de motorkap van de Z5 ligt een 1.3GHz dual-core processor met 512MB aan werkgeheugen (RAM). Voor het grafische werk heeft Acer voor een Mali-400 GPU gekozen. De interne opslag van de Z5 bedraagt 4GB.

Acer Liquid Z5

De Z5 is van een 5 megapixel camera voorzien. Dat is qua resolutie niet heel groot, maar het is wel interessant om te zien dat Acer er een BSI (back side illumination) sensor in heeft gelegd. Deze is een stuk lichtgevoeliger dan de sensoren die in vele andere budget smartphones liggen. Een nieuwe f2.4 lens met 5 elementen moet de kwaliteit van de foto’s verder ophogen. De camera app kent verschillende modus waaronder de mogelijkheid om HDR foto’s te schieten.

Acer heeft de Z5 van de AcerFloat interface voorzien die het mogelijk moet maken om beter te multitasken. Zo komen gesprekken binnen in een pop-up waardoor je de app die open stond, gewoon kunt blijven bedienen.

Acer Liquid Z5

Beschikbaarheid

De Acer Liquid Z5 ligt nu in de winkel voor €179. Er is ook een duo (dual-SIM) uitvoering voor €189. Je kunt kiezen uit de witte of een zilveren uitvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.