Microsoft gaat een via een designwijziging in Windows Phone ontwerpers van smartphones meer vrijheid bieden in het design van hun toestellen. Microsoft gaat virtuele buttons onder het scherm toelaten.

Momenteel bevat elke Windows Phone drie vaste knoppen aan de onderkant van het scherm. De terug knop, de home knop en de zoek knop. Dit kunnen fysieke knoppen zijn, maar ook touch knoppen. Feit is in ieder geval dat ze altijd aanwezig zijn onder het scherm.

Met virtuele knoppen, wordt deze navigatie onderdeel van de schermweergave en krijgen ontwerpers van smartphones veel meer vrijheid over hoe ze de smartphone weergeven. De vroege prototypen van de Lumia 800 hadden ook al deze knoppen, maar die werden later geschrapt. De reden waarom is onbekend gezien het Nokia (inmiddels ook van Microsoft) een streepje voor had gegeven.

Via @evleaks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.