Onlangs introduceerde Sandberg een wel heel bijzonder setje kabels voor smartphone gebruikers. Het gaat om de Sandberg USB Hub with Smartphone Sync en de Sandberg USB Hub with iPhone Sync. Beiden zijn USB kabels, maar met een ingebouwde hub die je drie extra USB aansluitingen geeft.

Unboxing

Sandberg snapt dat je de kabels zeer waarschijnlijk in je laptoptas zal vervoeren. Om de USB connector stofvrij te houden, levert Sandberg er een kapje bij. Voor de drie andere poorten en de micro-USB of 30-pins connector doet Sandberg dit helaas niet. De kans dat dit problemen geeft is echter nihil.

Sandberg USB Hub with Sync

Design

De drie vrije USB poorten en de Micro-USB poort (als ik micro-USB zeg, mag je ook 30-pins Apple dock connector lezen) zitten allemaal aan een eigen kabeltje van ongeveer 8CM. Door gebruik van wit plastic heeft het geheel een Apple-feel.

Gebruik

In de praktijk blijken deze kabels echt reuze handig. Ik moet regelmatig mijn smartphone met mijn laptop verbinden en dan heb ik veel plezier van deze extreem korte kabeltjes. Ook is het wel lekker dat ik mijn aanwezige poorten gevuld kan houden met ontvangers voor de draadloze muis en toetsenbord. Als ik meerdere sticks e.d. moet aansluiten gebruik ik nu maar één kabel.

Sandberg USB Hub with Smartphone Sync

Toch heeft deze constructie van Sandberg niet alleen maar voordelen. De kabelset is namelijk gelimiteerd tot USB 2.0. De extra hoge snelheden van USB 3.0 kun je dus niet gebruiken. Ook is dit een hub zonder stroomvoorziening. Je kunt dus geen grote externe harddrives aansluiten omdat deze simpelweg geen stroom krijgen. Dit zou Sandberg ook niet anders op kunnen lossen, dus kan ik hier geen minpunten voor geven.

Conclusie

Deze nieuwe kabelsetjes van Sandberg zijn een ideale aanvulling op je laptop of ultrabook. De korte kabels voorkomen bovendien een wirwar in je tas en op je bureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.