Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert haar Game Pad

Gaming wordt steeds belangrijker voor Samsung. Om mobiele gamers tevreden te houden stoppen ze niet alleen krachtige hardware in hun smartphones, maar komen ze nu ook met een speciale gamecontroller.

De nieuw Samsung Game Pad is gemaakt voor zowel smartphones als tablets. Smartphones kunnen bovendien op de controller worden vastgeklikt zodat je jouw smartphone in een handheld console verandert.

De controller lijkt helaas geen gebruik te maken van de standaard API’s die beschikbaar zijn. Samsung lanceert hem namelijk met een eigen app store waar 35 games in staan. 4 (o.a. Dungeon Hunter 4 en Dead Trigger) krijg je er gratis. Samsung heeft al wel aangegeven dat de collectie snel moet groeien naar 100 titels.

Het lijkt er wel op dat Samsung deze controller ook geschikt heeft gemaakt voor andere Android toestellen. Samsung geeft aan dat smartphones van 4 tot 6.3 inch op de controller moeten passen.

Met een verkoopprijs van €99 is de Samsung Game Pad wel één van de duurste die we hebben gezien. Sterker nog, de gemiddelde controller voor next-gen consoles is al een stuk goedkoper dan deze van Samsung. Ze zullen het qua kwaliteit dus waar moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.