Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de Steelseries Rival muis met 4.5 sterren.

The Good
  • Erg comfortabel
  • Makkelijk in te stellen
  • Mooi design
  • Zeer precies
The Bad
  • Misschien wat te groot voor de kleinere hand.


Zoals al eerder werd aangekondigd is de Steelseries Rival muis vanaf nu te koop in de winkels en hebben we een review hier al klaar voor u.

Ook zullen we komen met een mooie give away wat betreft dit product van Steelseries.

Unboxing:

De Rival zit in een leuke doos waarbij meteen duidelijk is waar het om gaat dit is een echte gamingmuis. Tijdens het openen kwam ik erachter dat er geen instructieboekje bij zat of een installatie cd, wel hing er aan de usb-stekker een mooi labeltje met een link waar ik de software kon downloaden.

steelseries-rival-banner

Design:

De Steelseries Rival heeft een strak zwart design. De bovenkant van de muis is afgewerkt met een mat zwarte coating die zacht aanvoelt en een anti-zweet werking heeft. De zijkanten zijn voorzien van een rubberen coating, welke zorgen voor beter contact met de muis. Ook bijgeleverd zijn 2 verschillende nameplates voor aan de achterkant van de muis en via de website is binnenkort de mogelijk mits je beschikt over een 3d printer om je eigen nameplates te maken.

steelseries_rival1

Gebruik:

Het rechtshandige profiel van de muis maakt de muis zeer prettig in gebruik, de rubberen zijkanten van de muis zorgen er ook voor dat de muis zelfs bij de wat snellere bewegingen lekker vast in de hand blijft liggen.
De knoppen van de muis zijn redelijk ver doorgetrokken naar achteren waarbij hij ook in de wat kleinere handen toch zeer prettig ligt. De knoppen aan de zijkant zijn best groot t.o.v. andere muizen. Dit is wel een uitkomst als je deze ook gebruikt, hierdoor is een missclick vrijwel onmogelijk.

Software:

De software welke je kan downloaden op de Steelseries website is duidelijk en geen zware belasting voor je pc of laptop. Alle knopassignments zijn makkelijk in te stellen en ook macro’s kan je instellen per knop. De snelheid van de muis kan je mooi in 2 stappen instellen evenals de acceleratie en deceleratie, Polling Rate en Angle Snapping . Ook kan je hier je kleur van de led’s instellen dit kan apart voor je scrollwheel en voor het steelseries logo.

steelseries-rival-b_0

Conclusie:

De Steelseries Rival is een no nonsense muis die gewoon heel goed is in waar hij voor bedoelt is. Het design is mooi en robuust, hij is zeer fijn in gebruik en de configuratie van de muis is heel duidelijk en precies wat nodig is. Al met al is dit een muis die ik persoonlijk zou kiezen als ik een nieuwe nodig had.

Geschreven door Marc Pepels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.