Mio MiVue M350 action camera

Sinds vandaag de Mio MiVue M350 action camera in Nederland verkrijgbaar. In de jungle van heel veel action cams stort Mio zich nu ook in dit avontuurlijke video segment.  De M350 is waterdichte en lichtgewicht. Uniek aan de camera is de groothoek van 170 graden en de mogelijkheid te laden tijdens gebruik. Is dit de laatste action cam voor 2013?
non-stop-recordingKlein en waterdicht
De M350 weegt slechts 130 gram.  De  waterdichte behuizing voldoet aan de IPX8 standaard en is daarmee goed voor een uur  tot drie meter onder water filmen. Zonder hoesje of andere onhandige behuizing. De bijgeleverde oplader is ook waterdicht en kan de camera opladen tijdens het motorrijden of elektrisch fietsen. Hoe mountain bikers en skiers dat moeten doen is nog onduidelijk. Toch is het op papier een unieke eigenschap die geen enkele andere camera heeft.

Handige trilfunctie
De M350 heeft een trilfunctie om aan te geven dat ie filmt. De ION was de eerste camera die dit ook al deed. Belangrijker is dat je tijdens het filmen weet wat de status is. De vibratie is ook met een helm op duidelijk voelbaar. Ook hier is een uitdaging voor de test om te kijken hoe dat op een trillende oldtimer werkt. De HD beelden zijn direct te delen via sociale media meldt het Mio persbericht. Daar is dan wel een app voor nodig lijkt ons. Wij hopen dat Mio breekt met de trend van middelmatige software op de smartphones om action camera’s te bedienen. Tot op heden zetten GoPro en Drift de standaard.

Filmen met haviksogen
Dankzij de lens met een groot diafragma laat de M350 veel licht binnen, waardoor is theoretisch in donkere omstandigheden heldere beelden zijn vast te leggen. Dus ook voor avonturiers die pas na zonsondergang in actie komen, is de M350 een ideale partner. De 170° groothoeklens neemt een breed gezichtsveld en een ruime achtergrond op, waardoor het perspectief wordt gemaximaliseerd. Zelfs als de temperatuur zakt tot onder -10°C blijft M350 werken. Dat belooft dus veel.

rides-with-youHandige bevestigingsmogelijkheden en snelkoppeling
De  M350 wordt geleverd met meerdere bevestigingsmogelijkheden, waardoor de camera op elk type fiets of motor te monteren is. Voor wie geen steuntjes wil plakken is er een universele elastieke bevestigingsband. Hiermee past het toestel  veilig op een helm of aan een arm, om zo handenvrij te kunnen filmen. Dankzij de “snelkoppeling” kan je de camera heel snel uit één van de meegeleverde bevestigingen schuiven. De praktijk zal uitwijzen of dit werkelijk zo is.

Belangrijkste functies van de Mio MiVue M350

• Full-HD video opname kwaliteit van 1080 pixels
• Zowel het toestel als de oplader zijn waterdicht
• Compact en lichtgewicht ontwerp
• Trilfunctie om video opname aan te duiden
• 170° groothoekcamera gezichtsveld
• Inclusief meerdere eenvoudige bevestigingsmogelijkheden

MiVue M350 belangrijkste technische specificaties
• Gewicht: 106 gram. Met houder: 129 gram
• Afmetingen (LxBxH) – 108 x 35 x 37 mm
• Batterij: oplaadbaar voor gebruik tot twee uur. Komt met externe acculader.
• Beeld instellingen: Lichtmeting, witbalans, belichtingscorrectie, scherpte, contrast, verzadiging
• Beeldresolutie: HD 1920 x 1080 pixels
• Opslag: MicroSD kaart SDHC van 32GB (niet inbegrepen)

Beschikbaarheid en adviesprijzen
De Mio MiVue M350 is beschikbaar in de winkel en via de webshop van Mio voor € 199,-.

2 reacties

  1. Handig en compacte camera, maar een onduidelijke handleiding hoe hij nu echt werkt. De basis zaken staan goed op papier maar dan beginnen met de opname. Start te pas en te onpas en stopt ook wanneer je dat niet wilt. Mogelijk is de onduidelijke gebruiksaanwijzing de oorzaak. Hierdoor veel zoeken op internet voor meer duidelijkheid. Ik wilde hem gebruiken voor de motor maar hij start met opnemen zo snel de stroom erop zit en stopt dan na enige seconden. Al met al een vage wijze van opnemen. De opnames zijn glasscherp en mooi ook met slecht weer. Dus niet helemaal blij en eigenlijk gevoel van retour ANWB. Nog even aankijken en goed uitproberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.