UPC’s moederbedrijf Liberty Global heeft al een flink aandeel in Ziggo met als doel de samenwerking tussen de twee grootste kabelaars in Nederland te verbeteren. Ziggo heeft nu echter bekendgemaakt opnieuw met Liberty Global te praten over een mogelijke overname.

Ziggo is momenteel €6,63 miljoen waard en Liberty Global heeft al 28,5% van de aandelen in bezit. Dat de twee in overleg zijn betekent dat Ziggo open staat voor een bod van Liberty Global op de resterende aandelen. Dat investeerders hier ook vrolijk van worden is terug te zien in de koers van de aandelen Ziggo. Deze zijn namelijk aan het stijgen.

Een overname door Liberty Global zou betekenen dat Ziggo en UPC op termijn worden samengevoegd. De mededingingsautoriteit zal hier niet op zitten te wachten omdat het nieuwe bedrijf een monopolist op de kabelmarkt zal zijn. Kijk je naar de diensten die ze leveren, dan is de concurrentie een stuk groter. Zeker nu steeds meer plaatsen worden aangesloten op glasvezel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.