GadgetGear.nl

CAT komt met snelle Android voor de bouwsector

Telefoons voor bouwvakkers en andere mensen die met zwaar materiaal werken moeten tegen een stootje kunnen, dat is duidelijk. Er zijn veel bedrijven die speciaal voor deze sector telefoons ontwikkelen, maar echt spannend zijn ze nooit. Met de B15 hoopt CAT dit te veranderen.

Deze smartphone van CAT is namelijk niet alleen voorzien van Android, maar draait ook nog eens op een mooie dual-core 1GHz CPU met 1GB RAM. De voorkant bestaat uit een 4 inch display achter dik gorilla glass van Corning. Dit display heeft bovendien wet finger tracking.

CAT B15 Smartphone Back

Qua camera doet CAT ook lekker mee. Je krijgt standaard een 5 megapixel model aan de achterkant en een VGA camera voor skype gesprekken aan de voorkant. Voor zowel jouw foto’s als je apps krijg je een magere 4GB aan opslagruimte. Dit maakt CAT goed door het toestel van een micro-SD slot te voorzien.

Qua draadloos gemak heeft het toestel uiteraard ondersteuning voor WiFi, maar ook voor bluetooth. Helaas gaat het hier niet om de nieuwste generaties. WiFi gaat niet sneller dan b/g/n en bluetooth steekt nog op 3.0. Ook NFC ontbreekt in de specs.

Kijk ik naar het totaal aan hardware, kunnen we stellen dat CAT echt een middenklasser heeft neergezet. Een adviesprijs van €329 lijkt dan wat hoog, maar laten we niet vergeten dat dit een toestel is met een IP67 certificaat. Dat is wat deze smartphone anders maakt dan de anderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.