Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vanaf 2014 ook in Nederland afrekenen via NFC

Ze deden het jaren geleden al. Betalingen via NFC. De Rabobank had toen het geweldige idee dat je NFC stickers op je smartphone zou plakken, maar die zou je natuurlijk op ieder oppervlak kunnen. In 2014 komt de Rabobank terug met het idee. Ditmaal via de NFC functie van de smartphone zelf.

Het voordeel van deze manier van afrekenen is dat je geen pincode meer nodig hebt. Je moet toegang hebben tot je smartphone. De beveiliging van jouw eigen smartphone is natuurlijk wel meteen jouw verantwoording.

Via NFC wil de Rabobank het contactloos betalen in Nederland introduceren. De VS is een land waar dit al volop gebeurt. Met name bij de grote fastfood ketens zijn contactloze betalingen al mogelijk en hier in Nederland is een proef in Leiden erg succesvol. Deze proef is een samenwerking tussen Mastercard, ABN, ING, KPN en ook de Rabobank.

Een andere proef van de Rabobank loopt al langer via Minitix. Werknemers konden, ook nu weer via een sticker, de lunch afrekenen via contactloze betalingen.

Is daarmee het idee van de sticker helemaal overboord? Misschien wel, maar dat zou zonde zijn. Er blijft een grote groep gebruikers die namelijk niets met NFC betalingen kan en wel de iPhone bezitter. Het zou mooi zijn wanneer de Rabo voor hen nog een mooi stickertje kan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.