Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Telepods Angry Birds (bordspel)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • De katapult werkt prima
  • Kinderen kunnen leuk bouwen met de sets
  • Veel details in de karakters en vliegtuigen
  • De karakters komen gratis tot leven in de game

THE BAD

  • De schans werkt gewoon niet goed waardoor dit een slechte set is om mee te starten

Het is december, dus hebben we ook aandacht voor bijzondere cadeaus. Ditmaal de nieuwe Telepods die Hasbro aan haar Angry Birds speelgoedlijn heeft toegevoegd. Niet alleen omdat je deze vogels ook over het slagveld kunt werpen, maar omdat dit speelgoed de smartphone/tablet game met nieuwe content verrijkt.

Unboxing Star Wars Angry Birds TELEPODS Strike Back Pack

We mochten twee dozen uit de collectie testen. ten eerste de kleine Star Wars Angry Birds TELEPODS Strike Back Pack. Dit pakket bevat enkele elementen waarmee je een constructie kunt bouwen om één van de varkens op te plaatsen. Daarnaast bevat het pakket ook een varken en één van de Angry Birds Star Wars figuren. Ook krijg je een telepod standaard. Wat die doet vertellen we je later.

Angry Birds Star Wars Telepods

Unboxing Angry Birds Star Wars TELEPODS Vehicle Launchers

De Angry Birds Star Wars TELEPODS Vehicle Launchers is duidelijk een uitgebreidere set dan de eerste. Deze bevat geen katapult, maar een schans. In mijn geval kan ik daar een X-Wing fighter overheen schieten. Door hier een Angry Bird op te plaatsen kan ik geheel volgends de Angry Birds spelregels spelen. In het spel zelf kun je ze immers ook vanaf een X-Wing lanceren. Ook nu weer krijg je enkele elementen om zelf een level op te bouwen.

Angry Birds Star Wars Telepods

Details

Hoewel de bouwelementen niet van verf zijn voorzien, zijn de karakters en voertuigen in de Telepods lijn prachtig gedetailleerd. Hiermee verheft Hasbro deze speeltjes meteen tot verzamelobject. Met de hoeveelheid dozen om uit te kiezen, is het ook mogelijk om zelf de meest fantastische levels op de eettafel te bouwen.

Angry Birds Star Wars Telepods

Telepods

Wat de lijn echt bijzonder maakt is dus de samenwerking tussen deze speelgoedkarakters en de karakters in de game. Elk karakter bevat aan de onderkant een kleine QR code die dit karakter in het spel activeert. Om deze QR codes te kunnen lezen, plaats je de karakters op een telepod en deze weer op de camera van jouw tablet of smartphone. De lens in de Telepod zorgt ervoor dat de code goed leesbaar is voor de game. Hoe meer van deze Angry Birds je in huis hebt, hoe meer je er in de game kunt spelen. Een leuke toevoeging.

Angry Birds Star Wars Telepods

Gameplay Star Wars Angry Birds TELEPODS Strike Back Pack

Hasbro heeft al eerder Angry Birds speelgoed met een katapult gemaakt en dat functioneert prima. De kinderen die hier in de buurt met deze set hebben gespeeld, beleefden hier veel plezier aan. Het enige argument was dat de hoeveelheid speelstukken wat weinig is waardoor er al vrij snel een vraag komt naar meer.

Gameplay Angry Birds Star Wars TELEPODS Vehicle Launchers

Die vraag naar meer stukken wordt in deze set al snel bevredigd. Met de stukken die hierin zitten zijn al veel meer combinaties te maken en dat verhoogt het plezier. Het enige nadeel hier is echter dat de X-Wing onvoldoende vaart maakt voor een echte vlucht (je trekt hem naar achtereren om de motorveer op spanning te brengen en laat hem los om te vliegen). Hierdoor is de X-Wing meer een botsauto dan het katapult effect wat het spel zo leuk maakt. Deze doos is dus vooral heel leuk voor de bouwstukken en de Angry Birds, maar niet heel geschikt als doos om je avonturen mee te starten.

Angry Birds Star Wars Telepods

Conclusie

Met de toevoeging van de Telepods krijgen de echte speeltjes van Angry Birds een mooie extra functie voor liefhebbers van het spel. De elementen waarmee levels gemaakt kunnen worden vallen goed in de smaak bij kinderen. Alleen jammer dat het idee van de X-Wing en de schans niet goed uitpakt. Zorg dus dat je start met een doos met een katapult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.