Test: LED Lenser H4 (Hoofdlamp)

LED Lenser maakt al heel lang hoofdlampen op basis van LED's. Met de H4 gaat LED Lenser voor compact en sportief. Maar staat klein ook voor weinig licht? Dat blijkt enorm mee te vallen.

Unboxing

De H4 wordt geleverd met een compacte handleiding en een behuizing om van de hoofdlamp een zaklamp te maken. LED Lenser ziet duidelijk graag dat je de lamp zo veel mogelijk gebruikt.

LED Lenser H4 Unboxing

Design

De LED unit die op je voorhoofd gaat is zo klein mogelijk gemaakt en heeft enkel ruimte voor drie LED's met hun reflectors en een power knop. De stroom komt van het achterhoofd. Daar heeft LED Lenser namelijk een batterij compartiment (3X AAA) geplaatst.

LED Lenser H4 Batterypack

De lampunit en het batterij compartiment worden bij elkaar gehouden door elastieken die verstelbaar zijn.

LED Lenser H4 uit

Draagcomfort

Door de batterijen op het achterhoofd te plaatsen, voelt de lamp niet zwaar aan op het hoofd. Hoewel er maar weinig petjes zijn die op mijn grote hoofd passen, is de band van de H4 toch echt groot genoeg.

LED Lenser H4 Duracel

Gebruik je de H4 als zaklamp, dan kun je deze met behulp van de clip aan je broekriem haken. Deze clip is verstelbaar waardoor je hem zowel horizontaal als vertikaal kunt hangen. Net wat jouw voorkeur heeft.

Lichtopbrengst

Met 45 lumen is de H4 lekker fel, maar de lichtbundel neemt af naarmate de batterijen hun kracht verliezen. Met de 3 AAA batterijen van Duracel ging de H4 16 uur mee voor hij compleet uitdoofde. In de praktijk zul je de batterijen na 12 uur al willen wisselen.

LED Lenser H4 Zaklamp

Het licht uit de lamp heeft een duidelijke bundel, maar wordt door de lenzen ook goed verspreid. Hierdoor is hij prima te gebruiken tijdens klusjes vlak bij het hoofd en voor zicht op grotere afstanden. LED Lenser geeft aan dat de bundel tot 20 meter effectief bruikbaar is. Zelf hou ik het liever op 15 meter. Hoe dan ook, voldoende.

Conclusie

Hoofdlampen zien er vaak suf en onhandig uit. Met de H4 heeft LED Lenser echter een lampje neergezet dat best gezien mag worden en toch handig is. Bovendien draagt de H4 prettig op het hoofd. Deze gaat dus nog veel worden gebruikt.

LED Lenser H4 Packshot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoog draagcomfort
  • Goede lichtbundel
  • Materialen voelen stevig aan

THE BAD

  • Past wat lastig in de zaklamp behuizing
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram