Telefoonabonnementen vergelijken kan nu geheel (on)onafhankelijk via een Android app

Er zijn van die persberichten die gewoon te mooi klinken tot je de afzender in het oog krijgt. Zo ook een bericht over een zogenaamd onafhankelijke vergelijkingsapp voor telefoonabonnementen die nu te vinden is op Google Play.

De app, genaamd ‘Telefoon Abonnement‘ helpt je bij het vergelijken van telefoonabonnementen. Wanneer we naar de logo’s kijken van ondersteunde aanbieders, vinden we op het moment van schrijven:

 • Vodafone
 • Telfort (KPN)
 • T-Mobile
 • Simyo (KPN)
 • MTV Mobile (T-Mobile & MTV)
 • Tele2
 • Sizz (Vodafone & RTL)
 • Holland Nieuwe. (Vodafone)
 • Ben (T-Mobile)
 • Hi (KPN)
 • KPN

Een hele berg met andere prijsvechters ontbreekt aan de app. Denk daarbij aan partijen als Ortel en Robin Mobile. Dit komt doordat de app zich beperkt tot het aanbod inclusief een nieuwe telefoon. Het complete Sim Only aanbod wordt buiten beschouwing gelaten. Je krijgt hierdoor enkel advies over de providers die (in)direct eigendom zijn van de grote netwerken en dat… dat zijn de klanten van het affiliate netwerk van Daisycon, waar deze ontwikkelaar de informatie vandaan haalt. Natuurlijk wilden we weten hoe onafhankelijk de app echt is, dus namen we even contact op met de makers van de app.

In een gesprek met AdsVentures International vertelde directeur Maurice de Rochemont ons dat de app gelimiteerd is tot het aanbod van Daisycon en daarmee een groot deel, maar niet alle opties voor de consument laat zien. Het bedrijf heeft ook geen interesse tot het plaatsen van providers waar ze geen geld aan zullen verdienen. Omdat RobinMobile wel lid is van Daisycon zal het bedrijf wel nader bestuderen welke providers mogelijk over het hoofd gezien zijn.

De definitie van het woord onafhankelijk dat meerdere keren in het persbericht naar voren komt is dat het bedrijf de zoekresultaten niet zal manipuleren. Van de betalende providers krijg je dus wel echt de beste deal te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.