Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Super Mario 3D World met 4.5 sterren.

The Good
  • Enorm veel nieuwe levels
  • Hoge replay waarde
  • Grafisch ziet het er weer goed uit
The Bad
  • Jammer dat we niet online kunnen spelen.


Hoewel de meeste Mario games van Nintendo altijd 2d platformers zijn geweest, heeft Nintendo ook zo nu en dan 3D versies uitgegeven. Met Super Mario 3D World doet Nintendo dit opnieuw, maar weet het spel vooral op het gebied van multiplayer enorm op te laten vallen.

Poeslieve Mario

Een nieuwe Mario game kan natuurlijk niet zonder een stukje unieke gameplay. Ditmaal krijgt Mario een kattenpak mee. Dit pak laat hem als een echte kater muren beklimmen waardoor nieuwe delen van levels te ontdekken zijn. Ook in levels die je al hebt gespeeld zonder gebruik te maken van dit pak.

Verkleedpartijtje

Ook een leuke toevoeging is dat Mario een Koopa schild kan aantrekken om zelf door het level te tollen en tegenstanders zo het level uit te knallen. Pak je het liever onopvallender aan, dan doe je een Goomba masker voor om niet op te vallen.

Fortune Cat Suit_02 copy

Replay waarde

Natuurlijk kun je door de levels racen om zo snel mogelijk het spel uit te spelen. Zeg maar wat ik hier op de redactie doe als ik een spel krijg. Wil je echter het maximale uit Super Mario 3D World halen, ben je ook echt enorm lang bezig. De levels zitten weer stampvol geheime wegen en het is natuurlijk wel zo leuk om echt alle munten uit een level te verzamelen en dan ook nog eens de drie sterren van ieder level te vinden. Daarnaast zijn er ook nog stempels te verzamelen. Genoeg te doen dus :-).

Multiplayer gekte (maar wel alleen in de huiskamer)

Echt opvallen doet de multiplayer modus in Super Mario 3D World. Deze speel je met maximaal vier personen als Mario, Luigi, Peach of Toad. Allemaal hebben ze eigen sterke kanten, net als in de game en het verschil maakt het voor iedereen zo ontzettend leuk om te kiezen. Zo kan Peach bijvoorbeeld enorm lang zweven terwijl Toad weer enorm hard kan lopen.

Met deze groep ga je speciale opdrachten aan en probeer je levels zo snel mogelijk en met zoveel mogelijk punten af te ronden. Zeker in het begin is dit een modus waar je enorm veel plezier van zult beleven en absoluut een reden om de game in huis te halen (en dat zal ik normaal niet zo snel zeggen).

De ervaring

Kijk ik naar de totale Super Mario 3D World game, dan heeft Nintendo qua gameplay weer de finesse opgezicht en is het erin geslaagd om het bekende concept verder uit te bereiden. Grafisch ziet de wereld van Mario er vrolijk,maar ook gewoon enorm goed uit. De bekende Mario geluiden maken het geheel weer af. Qua presentatie ziet het er dus allemaal weer goed uit.

Conclusie

Een Mario game die een onvoldoende scoort? Dat kan natuurlijk niet. Super Mario 3D World is niet de eerste 3D Mario game, maar wederom zit het allemaal weer goed in elkaar en het laat goed zien waar de Wii U grafisch toe in staat is. Wederom een must-have voor de verzameling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.