Desiree Bos beoordeelde namens GadgetGear de Philips Sonicare Black Diamond Clean HX9352 met 4 sterren.

The Good
  • Gaat lang mee qua accuduur
  • Elegant en strak design
  • Goede timer en standen
  • Handig voor op reis
The Bad
  • Maakt een vervelend geluid tijdens het poetsen


Naast alle simpele witte elektrische tandenborstels, heeft Phillips een zwarte uitgebracht. Deze ziet er ook nog een mooi gestroomlijnd uit, maar zorgt die er ook voor of je tanden perfect wit worden. En is het prijskaartje het waard?

Wat wordt er meegeleverd?

Bij de Black Diamond Clean tandenborstel zelf zitten accessoires zoals een smalle hardcase met inductielader voor als je niet te veel wilt meenemen en de set wilt beschermen tegen stootschade. Je krijgt er twee opzetborstels bij en bijbehorende beschermkapjes, een oplaadstation en een glas.

Het glas gebruik je voor het opladen door hem op de lader te zetten en dan de tandenborstel erin te plaatsen. Daarnaast wordt er ook een USB verloopstekker met USB kabel meegeleverd.

Philips Sonicare Black Diamond Clean HX9352

Voor op reis

De tandenborstel is handig voor op reis. Qua accuduur moet hij 3 weken meegaan. Mocht je hem toch willen opladen en niet al te veel meehebben in je bagage, kan je hem opladen via de USB verloopstekker en de USB kabel. Je pakt de hardcase en legt daar de tandenborstel in. Je stopt de stekker in het stopcontact en sluit daar de USB kabel aan. De USB kabel sluit je aan op de hardcase. Nu kan deze laden. Mocht je ergens zijn waar je niet onze stekker kan gebruiken kan je de USB kabel altijd nog op een laptop aansluiten.

Philips Sonicare Black Diamond Clean HX9352

Schone tanden

Bij elke tandenborstel is het lastig. Kom je bij dat ene plekje? De tandenborstel heeft een gebogen nek. Daarnaast is de nek vrij dun, zodat je makkelijk al je kiezen kan poetsen. Het borsteltje zelf was ik niet gewend (ik heb zelf al jaren Oral-B). Het was even wennen, maar het voordeel is dat ik er eindelijk ook eens normaal mijn tandvlees mee kan poetsen. Dit komt met name door het zachte opzetborsteltje dat, zonder dat het vervelend aanvoelt, je tandvlees mee poetst.

Op de tandenborstel zelf zitten vijf verschillende standen. Zodra je op de aanknop drukt, lichten ze op. Als eerste geeft die clean aan. Deze zorgt voor tandplakverwijdering en is de standaardmodus van de borstel.

Op de tandenborstel zit een timer, deze timer wordt de Quadpacer genoemd. Voor de stand Clean staat de timer op 2 minuten. Als de tijd om is, stopt de tandenborstel en druk je op de knop om naar de stand White te gaan.

Deze stand duurt 2 minuten en 30 seconden. De twee minuten zijn ervoor om alle tanden schoon te poetsen. De extra 30 seconden zijn ervoor om de voortanden te poetsen.

Na deze stand komt Polish. Polish zorgt ervoor om extra aandacht aan je voortanden te besteden. Deze stand duurt een minuut.

Als ene laatste stand volgt de Gum Care.Deze duurt drie minuten, namelijk twee minuten voor het volledig poetsen van de tanden en de laatste minuut gaat de borstel zachter draaien. Dit is zodat je tandvlees ook goed kan mee poetsen.

Als laatste komt de stand Sensitive. Deze is extra voor als je last hebt van gevoelige tanden en je tandvlees extra wil verzorgen. Deze stand duurt twee minuten en draait vrij zacht.

Ga je voor de volledige behandeling, ben je nu 10 minuten en 30 seconden aan het poetsen. Mocht je even snel je tanden willen poetsen kan je naar mijn idee het beste voor Gum Care kiezen, omdat deze voor het hele gebit zorgt en het tandvlees.

Persoonlijk kies ik ervoor om het hele proces alleen in de avond te doen en in de ochtend dus alleen de Gum Care. Een klein nadeel van de tandenborstel is het geluid, als je aan het poetsen bent klinkt de dele tijd als een harde suis in je mond, maar dat hoort nu eenmaal bij het elektrisch poetsen.

Philips Sonicare Black Diamond Clean HX9352

Conclusie

Ga je vaak op reis of zoek je een tandenborstel die ervoor zorgt die je hele gebit schoon poetst? Dan is de Black Diamond Clean zeker de juiste keuze. Als je het hele proces doorloopt is je gebit goed schoon, alleen neemt niet iedereen natuurlijk de tijd om 10 minuten te poetsen ;-).

Adviesprijs: € 199,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.