Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • De game is erg toegankelijk
  • Ziet er goed uit
  • Bevat voldoende sporten

THE BAD

  • Gameplay voelt soms wat vlak aan
  • Mist uitdagingen voor de ervaren gamer

De Olympische spelen zijn nog een paar weken van ons verwijderd. Voor iedereen die niet van het serieuze spel houden waarbij atleten de strijd met elkaar aan gaan om op een duizendste van een seconde van elkaar te winnen is er goed nieuws. Ook Mario en Sonic gaan namelijk naar Sochi en spelen daar het spel op geheel eigen wijze.

Waar Nintendo op haar consoles Mario had, pronkte SEGA op haar consoles altijd met Sonic. We weten allemaal wie van te twee geen consoles meer maakt en dat, dat maakt het mogelijk voor de twee helden om eindelijk echt met elkaar de strijd aan te gaan. Het is traditie dat ze dat met de Olympische spelen doen en zo ook dit jaar in Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014.

Net als de echte spelen, bevat ook deze game een breed repertoire aan wedstrijden om aan deel te nemen. 10 van de evenementen in Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014 komen dan ook van de echte spelen terwijl de makers van de game daar nog 8 andere evenementen aan hebben toegevoegd.

De kracht van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014 zit hem dan ook in het spelen met vrienden en dat is zonder twijfel de reden dat Nintendo en SEGA voor zeer gemakkelijke bediening hebben gekozen. Vrijwel alle games zijn met de bewegingssensor van je controller te spelen en vragen daarnaast het gebruik van misschien één of twee knoppen. Snel en simpel dus.

De enige echte uitzondering op de regel is wat mij betreft Curling. Daar haalt de game alles uit de kast door de functies van de GamePad optimaal te gebruiken. Curling met een WiiMote spelen blijkt dan snel een utopie.

Elk voordeel heb z’n nadeel en zo ook de bediening. In single player kan het spel op bepaalde momenten wat vlak aanvoelen. Het gevoel bekruipt dat de evenementen hierdoor iets teveel op elkaar zijn gaan lijken. Voor jongere spelers geen probleem, maar ervaren spelers worden misschien niet genoeg uitgedaagd.

Zoals ik al aangaf, zit het plezier van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014 vooral in het spelen met vrienden. Wanneer je met een groepje bezig bent biedt Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014 qua sportevenementen echt voor ieder wat wils. Je zal wel merken dat sporten die het in single player al goed doen, ook in een groep snel aan populariteit winnen. Je krijgt dan ook snel een vast setje sporten waar je doorheen speelt.

Conclusie

Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen: Sotsji 2014 is een game die iedereen binnen een minuut in de vingers heeft en daardoor ideaal als game die je met vrienden gaat spelen. Dit neemt niet weg dat in single player, de game niet lang zal uitdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.