Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia terug in de top 3 smartphone verkopers

Ooit leek Nokia onverslaanbaar, maar op internationaal niveau mag het blij zijn dat het eindelijk weer in de top 3 van smartphoneverkopers staat. Wereldwijd wel te verstaan gezien hier in Nederland Huawei op 3 staat.

Nokia-Lumia-1020-smartphoneJuniper weet ons te vertellen dat Samsung met 85 miljoen toestellen nog steeds de marktleider is terwijl Apple met 33.8 miljoen toestellen steeds verder achter raakt. De afstand tot Nokia blijft echter groot. Nokia staat nu namelijk op 15 miljoen verkopen waarvan 8.8 miljoen Lumia toestellen zijn en de rest uit de Asha familie komt.

Overigens is de afstand van Samsung tot de rest van de markt zo enorm groot dat Samsung alleen verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkopen van één derde van de smartphones. Samsung heeft haar winst dan ook zien groeien met 26%. Voor het komende kwartaal zouden de verkopen nog flink op kunnen lopen gezien dan ook de kerstverkopen meetellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.