Geheugenkaarten krijgen de UHS III Standaard voor 4K opnamen

De SD Association is de club van bedrijven die de SD standaard ontwikkelen. Deze club heeft bekend gemaakt dat ze de UHS III standaard zullen hanteren voor apparaten die 4K (of UHD) filmopnamen kunnen maken.

De standaard volg logischerwijze op de UHS II standaard die pas net een beetje in de winkel ligt. De kaarten met UHS III hebben een maximale schrijfsnelheid van minimaal 30MB/s terwijl de maximale snelheid ligt op 312MB/s. De maximale datasnelheid van UHS II was nog beperkt tot 104MB/s.

Met al het geklooi tussen minimale en maximale snelheden is het handig dat ons zusje Gomemory.net bestaat ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.