Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sharp experimenteert met een interactieve snijplank

Ten tijde van de lancering van de eerste generatie iPad herinner ik me een YouTube filmpje van ene opa die de iPad als snijplank gebruikte. Bij Sharp nemen ze het iets serieuzer. Na een wedstrijd uit te hebben geschreven voor nieuwe ideeën, zijn ze nu op verzoek een interactieve snijplank te ontwerpen.

De nieuwe snijplank bevat een groot display van Sharp waarop recepten af te lezen zijn. Het display helpt ook bij de bereiding. Zo kun je aangeven voor hoeveel personen je spaghetti gaat maken waarna het display een rondje toont om aan te geven hoeveel je nodig hebt.

Het display bevat natuurlijk de nodige apps en een internetverbinding, maar ook een weegschaal die er onder zit. Zo kun je jouw ingrediënten op het display zelf afwegen.

Of het product ook echt in de winkel verschijnt is natuurlijk nog maar de vraag. Doorgaans zijn glazen snijplanken toch echt dé reden dat messen vroegtijdig bot worden. Als paneel in het werkblad van de keuken zie ik wel een toekomst. Sterker nog, daar zou ik hem wel heel graag voor in huis halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.