Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de The Walking Dead Seizoen 3 met 4.5 sterren.

The Good
  • Het verhaal krijgt meer snelheid
  • Veel meer dynamiek in het verhaal
  • Maarliefst 16 afleveringen
  • Veel nieuwe, opvallende karakters


Seizoen 4 wordt nu uitgezonden, maar vandaag kijk ik met jullie naar seizoen 3 van de hitserie The Walking Dead. Na een traag tweede seizoen lijkt de serie in dit derde seizoen echt een reset te hebben gekregen.

Aan het einde van het tweede seizoen, dat een tikkeltje langdradig was in vergelijking tot het eerste seizoen, veranderde de groep en vooral de groepsdynamiek. Enkele karakters verdwenen om plaats te maken voor anderen. Daarnaast veranderde de manier waarop de groep werkte. Was er in de eerste twee seizoenen echt nog sprake van een soort van democratie, neemt agent Rick Grimes aan het einde van seizoen twee de leiding waardoor je toch meer een autoritair gezelschap overhield. en dat maakte mij bang voor seizoen 3…

Gelukkig bewijzen de schrijvers van The Walking Dead dat het verhaal alles behalve langdradig hoeft te zijn. Seizoen drie bestaat uit twee helften die ieder een eigen climax hebben. Sterker nog, de serie begint echt al te climaxen tijdens de vierde aflevering. Het gevaar komt niet ook niet alleen nog maar van de ‘walkers’, maar ook steeds meer van de levenden. Waren er al opstootjes in het tweede seizoen, gaat het nu helemaal los.

The-Walking-Dead-Seizoen-3-Unboxing

Extra’s

Seizoen 3 bestaat uit 16 afleveringen die in ons geval op 5 blu-rays geperst. Zoals we gewend zijn van de eOne series, zitten de schijven vol bonusmateriaal. Naast alle verwijderde scènes vinden we een aantal documentaires waarvan ‘Gone, but not forgotten’ de fans van de serie zeker zal aanspreken. Daarnaast is ‘Safety behind bars’ ook een aanrader.

Conclusie

Ik zag het somber in aan het einde van seizoen 2. Toch hebben de schrijvers van The Walking Dead mij weten te overtuigen dat de serie nog jaren mee kan. Er zit weer pit in en de verhaallijnen zitten goed in elkaar verweven. Heb je de eerste twee series gemist, dan is dit derde seizoen ook gewoon toegankelijk genoeg om mee te starten. Iets dat bij veel series erg lastig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.