Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Philips StyleXpert 9000 met 4 sterren.

The Good
  • Goede dubbele trimkop
  • Ligt goed in de hand
  • Voelt stevig aan
  • Goede accuduur
  • Veel accessoires
  • Handige laser
The Bad
  • De rode laser waaiert iets uit op de huid


De baard is in, dus tijd voor Philips om een bijzonder stukje technologie naar de baard te brengen. De nieuwe StyleXpert 9000 is namelijk voorzien van een laser die je helpt om strakke lijnen te trimmen.

Unboxing

De StyleXpert 9000 zit mooi volledig verpakt. Natuurlijk krijg je een netstroom lader, maar ook een tweetal kammetjes, een borsteltje om de boel schoon te maken en een handig reistasje. Hier valt dus niets op aan te merken.

Philips StyleXpert 9000 Unboxing

Design

Qua design herkennen we Philips duidelijk in de StyleXpert 9000 door het gebruik van glanzend zwart plastic. Toch heeft Philips een mix van materialen gebruikt om de StyleXpert 9000 lekker in de hand te laten liggen. Het wiel waarmee je de kam versteld is zelfs van mooi uitgeslepen aluminium.

Philips StyleXpert 9000 Grip

Trimkop

De trimkop van Philips heeft twee kanten. De brede kant gebruik je eventueel met de kammen. De smalle kant is om de details bij te werken. Kiezen is een kwestie van draaien aan de kop.

Philips StyleXpert 9000 Laser

Afstellen

Wanneer je aan het stelwiel draait, verandert ook de weergave van de trimstand op het kleine display van de StyleXpert 9000. Verstellen doe je in stapjes van 0,2mm.

Laser

Waar het natuurlijk allemaal om draait is de laser. Wanneer je geen kam gebruikt, is de laser met een druk op de kop uit te schuiven. Deze projecteert een strakke en vooral ook zeer dunne lijn die de trimkop links en rechts verlengd. Hierdoor helpt de laser om bijvoorbeeld de haren meteen onder de neus gelijk weg te trimmen met de detailtrimmer. Ook langs de kaaklijn is dit handig. De hals is een rond gebied. Daar kan de laser niets mee. Natuurlijk kun je daar wel navigeren op huidplooien.

Philips StyleXpert 9000  Laser Detail

Hoewel de laser op een strak vlak een prachtige, smalle lijn geeft, merk ik dat het licht op de huid iets uit weet te waaieren. Dit komt mogelijk door de rode kleur van de laser. Een anderskleurige laser zou mogelijk duidelijker zijn. Het is echter de vraag of een andere kleur betaalbaar zou blijven.

Philips-StyleXpert-9000-Front

Conclusie

In de basis is de StyleXpert 9000 vooral een heel goede trimmer. De trimmer is handig bij de neus en bij de kaaklijn, maar verder toch vooral een gadget. De uitrusting van de StyleXpert 9000 is mooi compleet, maar dat zijn we wel gewend van Philips.

Beschikbaarheid

De Philips StyleXpert 9000 ligt nu in de winkel voor €109,99.

Philips StyleXpert 9000 Packshot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.