Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kingston MobileLite Wireless (Cardreader)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk in te stellen
  • Erg flexibel met WiFi
  • Goede interface voor Android en iOS
  • Indexering van media bestanden

THE BAD

  • Geen NFC
  • Geen gastentoegang

Met de MobileLite Wireless introduceerde Kingston onlangs een nieuwe kaartlezer die gebruik maakt van WiFi. Handig om snel je foto’s op je tablet of smartphone te zetten, of als externe opslag zodat je onderweg films kunt kijken zonder de kostbare ruimte op jouw iPad op te offeren ;-). Deze reader kan met zowel SD kaarten als USB sticks overweg.

Unboxing

De doos van de MobileLite Wireless bevat de reader zelf, een compacte handleiding, een micro-USB snoer en een Micro-SD naar SD adapter zodat je ook die kaarten kunt gebruiken.

Kingston-MobileLite-Wireless-Unboxing

Design

Het design van de MobileLite Wireless is bijzonder strak. Hoewel het grootste deel van de MobileLite Wireless bestaat uit zwart plastic, wordt de bovenkant afgewerkt met donker aluminium. Daarnaast bevat de bovenkant drie status LED’s.

Kingston-MobileLite-Wireless-Voorkant

Aan de voorkant vinden we een aansluiting voor een USB stick en de micro-USB lader om de MobileLite Wireless direct op je laptop aan te sluiten dan wel op te laden.

Kingston-MobileLite-Wireless-Achterkant

De SD cardreader zit aan de achterkant van de MobileLite Wireless weggewerkt.

Kingston-MobileLite-Wireless-Onderkant

Installeren

Installatie van de MobileLite Wireless is een simpele klus. Wanneer je hem aanzet, maakt hij een onbeveiligd draadloos netwerk aan met de naam MobileLite Wireless. Hier log je op in en daarna start je de Android of iOS app. Helaas voor Android gebruikers, bevat de MobileLite Wireless nog geen NFC.

2013-10-03 11.36.35

Via de settings knop, is de MobileLite Wireless nu te koppelen aan jouw bestaande draadloze netwerk. Hierdoor verlies je geen internetverbinding wanneer je verbinding met de MobileLite Wireless legt. Je mag de MobileLite Wireless dan zien als een draadloze access point. Één nadeel, hij is onbeveiligd. Iedereen kan op dat moment die via de MobileLite Wireless jouw beveiligde netwerk op. Vergeet dus niet om opnieuw naar settings te gaan en daar een WPA2 wachtwoord in te voeren. Op dit moment is de MobileLite Wireless ook gewoon via jouw bestaande WiFi netwerk te vinden.

Gebruik

Zowel de iOS als de Android app zijn goed ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Kingston een gebruikservaring neerzet die goed bij de interface van het platform past in plaats van dat het een eigen interface maakt. Ideaal, want hierdoor is de MobileLite Wireless voor iedereen goed bruikbaar.

2013-10-03 11.36.07

Dat de MobileLite Wireless eigenlijk een kleine NAS is, zien we goed in de onderverdeling van de content op de MobileLite Wireless. Hoewel we gewoon in mappen kunnen snuffelen, zal de MobileLite Wireless meteen alle content indexeren en sorteren onder foto’s, films en audio.

2013-10-03 11.36.16

Conclusie

De MobileLite Wireless is het Zwitsers zakmes onder de cardreaders. Het kleine kastje is (zolang de accu geladen is) overal inzetbaar om content van zowel sticks als SD kaarten beschikbaar te maken voor jouw eigen smartphone of tablet als die van anderen. Ook de WiFi integratie is dik in orde, al zou ik wel graag een gasten account hebben om content met anderen te kunnen delen zonder ze op mijn WiFi netwerk te laten.

Kingston-MobileLite-Wireless-Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.