Review: Cruzer Fit (USB Stick)

Hij is klein. Heel klein. Sterker nog, ik denk dat de Cruzer Fit de kleinste stick is die ik tot nu toe in handen heb gehad. Handig, want dan kun je hem gewoon in jouw laptop of ultrabook laten zitten als extra opslag. Onhandig is het ook, want hij is een beetje traag….

Unboxing

Wanneer we de verpakking open knippen vinden we eigenlijk alleen de Cruzer Fit zelf. Je moet de stick in de computer doen om de extra’s te krijgen.

SanDisk Cruzer Fit 8523

Extra software

De belangrijkste tool op de stick is zonder twijfel SanDiskSecureAccess. Hiermee kun je jouw stick beveiligen tegen misbruik door jouw data te versleutelen. Misschien dat de NSA er nog bij kan, maar de buurman in ieder geval niet ;-).

SanDisk Cruzer Fit 8527

De stick bevat ook ClubSanDisk. Wanneer je dit installeert kun je via internet gratis wat software naar binnen trekken. Nu is Google Chrome sowieso gratis en die 60-dagen demo van McAfee kun je ook overal naar binnen trekken net als de gratis eBay sidebar om je browserscherm verder af te dichten. GoToMyPC lijkt interessant, maar blijkt ook een 30-dagen demo. Daarna is het aftikken. Tenslotte blijkt ook RoboForm je vooral een abonnement te willen verkopen. Nu weet ik dat vele van deze jongens met partnerprogramma’s werken, dus het lijkt erop dat SanDisk gewoon een beetje meer aan haar stick probeert te verdienen. Mijn tip, maak deze ruimte meteen vrij op de stick ;-).

Snelheid

Tenslotte de snelheid. De maximale schrijfsnelheid die de heren van GoMemory.net op USB 2.0 hebben gemeten is ruim 20MB/s met een leessnelheid van 27MB/s. Hoewel de leessnelheid van 22.71MB/s heel netjes is, is de schrijfsnelheid met 4.72MB/s een tegenvaller.

SanDisk Cruzer Fit 8526

Conclusie

Het formaat van de Cruzer Fit maakt dit een ideale stick om gewoon in jouw ultrabook te laten zitten. Hij heeft dan ook een enorme aaibaarheidsfactor. De schrijfsnelheid is echter enorm beperkt en dat maakt de Cruzer Fit niet de eerste keus. Wanneer je hem gaat gebruiken voor worddocumenten is er niets aan de hand, maar ga niet met grote foto’s en video’s aan de slag.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm klein
  • Gratis beveiligingssoftware

THE BAD

  • ClubSanDisk is een berg crapware
  • Schrijfsnelheid valt tegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.