GadgetGear.nl

Review: Braun Oral-B Black 7000 (tandenborstel)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Braun Oral-B Black 7000 met 4.5 sterren.

The Good
 • Prachtig design
 • Zeer handige Smart Guide
 • Goede accuduur
 • Mooie reisetui
 • Ligt prettig in de hand

The Bad
 • Die borstels blijven gewoon wit :-(

Hoe spannend kan een tandenborstel zijn? Best spannend als je voor het eerst de Black 7000 van Braun Oral-B onder ogen krijgt. Met een body die ontworpen lijkt door het team achter de Braun scheerapparaten ziet alles onder de borstel er high-end uit.

Waarom alleen alles onder de borstel? Simpel. Ondanks de nieuwe body, blijft Braun gebruik maken van de Oral-B borstels die op iedere andere tandenborstel van het merk past.

Unboxing

De doos van de Black 7000 is groot en dat is niet voor niets. Zo vinden we handleidingen, een draadloos LCD display met eigen houder en reserve Duracell batterijen, de Black 700, een laadstation, een borstelhouder voor het laadstation, vier verschillende borstelkoppen en een werkelijk prachtige reisetui. Nee, we komen niets te kort bij deze set.

Braun-Oral-B-Black-7000-Unboxing

Design

Zoals ik al zei, lijkt het design vanuit het team achter de scheerapparaten te zijn gekomen. Het resultaat is een tandenborstel die niet alleen lekker in de hand ligt, maar ook nog pure luxe en kwaliteit uitstraalt. Dit doet de Black 7000 niet alleen door een mix van high-end materialen te gebruiken, maar ook door een transparante lijn waar het blauwe licht van de borstel doorheen wordt geleid. Of rood, als je te hard drukt.

Braun-Oral-B-Black-7000-Body-Front

De tandenborstel bevat een flinke lithium-ion accu. De status daarvan is aan de voorkant af te lezen op het enige display dat de borstel zelf rijk is. Met één keer laden kan ik met deze borstel een ruime week mijn tanden poetsen (3x daags).

Braun-Oral-B-Black-7000-Body-Back

Smart Guide

Het draadloze display is de Oral-B Smart Guide. Naast dat we er ten alle tijden een lachende smiley op zien, geeft deze ook de tijd weer. Handig, een klok in de badkamer.

Het display komt met een eigen beugel die je met behulp van een foam sticker op de muur bevestigd. Wanneer je deze eerst vetvrij hebt gemaakt, blijkt de sticker enorm sterk te zijn. Geen zorgen dus dat het display van de muur klettert.

Braun-Oral-B-Black-7000-Display

Wanneer de poetsbeurt start, schakelt het display over naar een timer die meeloopt met de tandenborstel. Het advies is om iedere poetsbeurt twee minuten te laten duren en de mond per poetsbeurt in kwarten te verdelen. Om de dertig seconden stopt de borstel even om je aan te geven dat je van kwart moet wisselen. Ook op het display krijg je deze aanwijzingen in de vorm van de smiley die je langzaam ziet inkleuren.

Druk je te hard, dan brandt een rode LED op de Black 7000. Deze die je overdag niet heel goed, maar ook hier helpt het display je. De smiley gaat namelijk boos kijken wanneer het niet goed gaat.

Braun-Oral-B-Black-7000-Laadstation

De Black 7000 bevat 6 standen om te poetsen. Via een knop op de body bepaal je welke stand je gebruikt en op het display zie je het icoontje dat bij die stand hoort.

Aan het einde van de poetsbeurt geeft de Black 7000 je een beoordeling mee. Maak je de twee minuten vol, krijg je standaard al vier sterren. Ga je nog even door en gebruik je verschillende standen, dan klim je door naar de 5 sterren. Poets je korter, krijg je minder sterren. Gamification in de badkamer ;-).

Braun-Oral-B-Black-7000-Reisetui

Conclusie

De Black 7000 poetst prima en past 100% in de levensstijl van iedereen met een voorliefde voor gadgets. Oké, hij is met €249 best prijzig, maar qua uitrusting stelt Braun Oral-B je echt niet teleur. Je koopt een echt een doos vol gebitsliefde.

1 reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Goedemiddag,

  Graag wil ik het bovenstaande artikel corrigeren. De Oral-B PRO 7000 bevat – evenals alle andere Oral-B tandenborstels toe nu toe – een NiMH batterij.

  Met vriendelijke lach,

  Tandenborstel.com