Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia introduceert haar eerste Windows tablet

Met de Surface RT probeerde Microsoft zich op een jong publiek te richten. Helaas waren de tekortkomingen van de tablet groot genoeg voor jongeren om hem lekker te laten liggen. Met de hulp van Nokia probeert Microsoft nu een Windows 8.1 RT tablet aan de man te brengen.

Deze eerste tablet van Nokia heeft de naam Lumia 2520 meegekregen en is daarmee qua naamgeving niet echt te onderscheiden van de smartphonelijn van Nokia.

700-nokia_lumia_2520_twodevice

De tablet is standaard voorzien van 4G LTE, WiFi en bluetooth. Qua display heeft Nokia voor een 10,1 inch model gekozen met een lage 1080×18920 resolutie. Nokia lijkt met dit IPS display de kosten van de tablet dan ook te willen drukken.

Onder de motorkap van de Lumia 2520 ligt een quad-core 2.2GHz Snapdragon chipset met 2GB aan werkgeheugen. Dit moet een mooie, snelle gebruikservaring opleveren. De camera aan de achterkant is een 6,7 inch model terwijl je aan de voorkant nog eens 2 megapixels meekrijgt. De 8.000mAh accu moet een mooie accuduur garanderen en stereo speakers aan de voorkant maken de ervaring af.

700-nokia_lumia_2520_colorrange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.