Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe iPad Mini nog niet in zicht

De geruchten over de iPad Mini 2, waarschijnlijk met Retina display, zijn hardnekkig. Houden we in gedachte dat Apple ongeveer ieder jaar een product vernieuwd, kan het niet anders dan dat Apple hard werkt aan een opvolger voor de kleine iPad. Toch lijkt de iPad Mini 2 verder weg dan ooit.

Reuters meld (via Metro) namelijk dat de nieuwe tablet last heeft van de nodige productieproblemen. Met name de productie van het kleine retina display is problematisch en lijkt pas net gestart. Met de hoeveelheden die Apple naar verwachting weer zal verkopen, had de productie een maand of vier geleden al op volle kracht moeten zijn.

Overigens zijn Retina displays qua techniek helemaal niet bijzonder. Met name op het gebied van Android smartphones komen we met grote regelmaat displays tegen die al veel scherper zijn. Ook het display van de Nexus 7 die Google onlangs vernieuwde is vergelijkbaar of misschien zelfs scherper dan het display dat we in de iPad Mini 2 gaan zien.

Er zijn ook geruchten dat Apple met een 8GB model van de iPad Mini 2 uitkomt. Hiermee moet de prijs interessanter worden, al is het de vraag of de prijs van de iPad Mini dan niet te dicht bij de prijs van de nieuwe iPod Touch komt.

Daarnaast is het ook de vraag of je maar net een 8GB model van de iPad zou willen. Wanneer je digitaal tijdschriften leest, praat je al snel over 800MB tot 1GB voor een enkele editie. Met 8GB is je iPad dan wel heel erg snel vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.