Microsoft lanceert remote desktop voor de iPad en iPhone

Niet al te lang geleden kondigde Parallels al aan dat het mogelijk is om Windows apps op je iPad te draaien. In plaats van virtualisatie, waar Parallels op de Mac gebruik van maakt, moet je dan wel een PC laten draaien. Met de release van de gratis Microsoft Remote Desktop gooit Microsoft een bommetje onder het idee van Parallels.

De gratis app, die je op de iPhone of iPad kunt installeren, geeft je direct toegang tot jouw Windows 8 computer. Hier speelt de touch interface van Windows 8 natuurlijk meteen een belangrijke rol. Op deze manier kun je de iPad namelijk als Windows tablet inzetten met de rekenkracht van een volwaardige PC.

Download Microsoft Remote Desktop gratis via iTunes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.