Arjan Olsder
Arjan Olsder

De DeepFlight Super Falcon laat je vliegen onder water

Vliegen boven water is al lang niet meer zo uniek. Vandaar dat de mensen van DeepFlight het over een heel andere boeg gooien. Waar gewone onderzeeërs simpelweg zinken om onder water te geraken, moet de DeepFlight Super Falcon je letterlijk het water in laten vliegen.

Net als een vliegtuig gebruikt de Super Falcon vleugels om de onderzeeër te sturen. In plaats van neerwaartse druk bij gewone vliegtuigen, zijn de vleugels hier ontworpen om juist de opwaartse druk tegen te gaan.

De Super Falcon is uitgerust met een dubbele cockpit van semi-rond glas en kan twee inzittenden 24 uur lang in leven houden. Daarnaast zijn er gaspatronen die voor extra lift kunnen zorgen wanneer de Super Falcon in nood komt. Op die manier komen de inzittenden altijd weer veilig aan het oppervlak.

deepflight-super-falcon-submarine

Voor de techies is het aardig om te weten dat de aandrijving van een setje lithium accu’s komt. De accu’s geven je een maximale snelheid van 6 knopen en houden het acht uur uit. De Super Falcon kan tot maximaal 1.600 voet afdalen en zal stuntvliegers niet teleurstellen. Een looping is gewoon mogelijk op die diepte.

Beschikbaarheid

Wil jij zo’n Super Falcon in die Hollandse sloot achter jouw huisje leggen? De Super Falcon kost je $1,7 miljoen.Of je huurt hem voor $10.000 per dag. Een driedaagse cursus in de Super Falcon kost je $15.000.

Via Dvice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.