CastAR brengt augmented realiteit tot leven

We hebben al veel augmented reality (AR) gezien in de vorm van beelden die via een smartphone of tablet over het camerabeeld worden geprojecteerd. De CastAR bril gaat een flinke stap verder.

De bril is namelijk in staat om jouw hoofd en ogen in de gaten te houden waardoor projecties worden aangepast op wat je zou moeten zien. Via een soort van elektrische toverstaf is het mogelijk om met de projecties te spelen.

Natuurlijk is het aantrekkelijk om de vergelijking met Google Glass te leggen, maar dat is toch lastig. Google projecteert namelijk enkel op een deel van de bril terwijl pico projectors in de CastAR op een speciaal doek projecteren. Daarnaast is er een uitbereiding mogelijk om de techniek ook op monitoren te gebruiken. Handig voor gamers omdat de lichtopbrengst van een pico projector niet heel hoog is.

Beschikbaarheid

CastAR is nog een Kickstarter. Vanaf $190 haal je hem in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.