Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IBC: UPC lijkt plannen te hebben voor een internationaal WiFi netwerk

Hoewel Ziggo al groot inzet op het beschikbaar maken van publieke WiFi hotspots op de hardware van haar klanten, is UPC eigenlijk net pas begonnen. Toch lijkt UPC grootse plannen te hebben op dit gebied en dat begint natuurlijk hier in Nederland.

Sinds kort is UPC namelijk begonnen met het openstellen van WiFi via onder anderen de Horizon kasten. Dit is nu nog kleinschalig, maar dat zal zeer waarschijnlijk niet lang zo blijven. Daarnaast vertelde Peter Dorr van Liberty Global dat het zinvol is om op lange termijn de publieke WiFi netwerken van Ziggo en UPC samen te voegen om zo een sterker front vanuit de kabelsector te vormen.

Hoewel Ziggo en UPC op papier concurrenten zijn, is deze uitspraak niet geheel verrassend. Liberty Global, de moedermaatschappij van UPC, heeft namelijk al een flink aandeel in Ziggo en kan als aandeelhouder op de samenwerking aandringen.

UPC kijkt meteen ook over de grens als het gaat om het openstellen van een gratis WiFi netwerk voor haar klanten. Liberty Global is enorm actief in de landen om ons heen waardoor UPC leden in die landen ook gewoon gebruik zouden kunnen maken van het gigantische WiFi netwerk dat Liberty Global op deze manier aan het bouwen is. Daarbij is het wel de vraag of Ziggo abonnees bij een mogelijke samenwerking over dezelfde voordelen zouden beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.