Eerder was de Sonos Controller-app al beschikbaar voor iOS, maar ook Android gebruikers kunnen nu optimaal genieten van hun Sonos draadloos audio-installatie via de telefoon of tablet.

Sonos app 4
De Sonos Controller-app is te gebruiken vanaf Android 2.1

Gebruikers met het Android besturingssysteem 2.1 of hoger kunnen nu ook gemakkelijk Sonos HiFi apparatuur in huis bedienen vanaf de bank. Na een simpele installatie via de Sonos Bridge bij je thuis kan je elk afzonderlijke Sonos HiFi hardware koppelen aan je telefoon en er voor kiezen deze los of gegroepeerd met elkaar te gebruiken. Om onderscheid tussen deze groepen te maken kies je gewoon een naam van de ruimte waar het geluidsapparatuur staat en speelt de muziek af op die samenstelling geluidsboxen. Wireless playback is overigens pas bruikbaar vanaf de update 2.2, houd hier rekening mee.

Sonos app
Voor in de UI is gekozen de volumeregelaar prominent te laten opvallen. Erg prettig als je plotseling je geluid wilt dimmen of dempen.

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je muziek vanaf vandaan kunt spelen. De meest voor de hand liggende bron is natuurlijk jouw eigen muziekbibliotheek. Maar er zijn ook populaire muziekdiensten waar de gratis Sonos Controller-app vandaan kan afspelen. Zolang je een dergelijke app maar op je telefoon hebt staan.

Tijdens het testen van deze app zijn er verschillende streaming diensten kort getest om te kijken of deze compatibel waren. Tune-in bleek geen moeilijkheden te geven. Direct alle radiogenres waren toegankelijk en de play/pause/skip/return opties waren gemakkelijk via de algemene notificatie balk van je toestel te bedienen. Spotify bleek alleen afspeelbaar te zijn met Spotify Premium als extra streamingdienst, maar dat geldt sowieso voor normaal gebruik van Spotify op je mobiel of tablet.

Sonos app music services

 

 

 

 

 

 

 

 

Het afspelen van muziekbestanden op mobiel bleek geen enkel probleem op te leveren. Omdat je gebruik maakt van de draadloze Sonos HiFi apparatuur is muziek thuis volledig haalbaar. Soms bleek de app een korte onderbreking te ervaren waarna deze de verbinding weer prima kon maken, bijna niet merkbaar.

Waar de installatie van de HiFi apparatuur met de app zo makkelijk blijkt te zijn mist het gemak in navigatie door de muziekbronnen en playlists heen. Zo is een simpele terug knop ‘Muziek’ genoemd en krijg ik de playlist te zien wanneer ik gevoelsmatig kies voor meer info over een nummer. Even wennen dus.

Sonos app 1
Door de connection-point in te drukken bovenop de audioboxen of Sonos Bridge, maak je tijdens installatie contact met de app.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:

Doordat de app nu ook toegankelijk is voor Android is het voor meer mensen mogelijk door het hele huis heen, met telefoon, computer of tablet, het draadloze HiFi systeem te gebruiken van Sonos. Alles wordt met illustraties uitgelicht voor gemakkelijke installatie en de app maakt bij thuiskomst direct weer contact met je Sonos Bridge. Een erg prettige app die absoluut waarde toevoegt aan de Sonos audiobeleving bij jou thuis.

Meer lezen over Sonos? Klik hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.